Bisericile, piețele nealimentare și jocurile de noroc, închise în vestul țării. Zonele...

Bisericile, piețele nealimentare și jocurile de noroc, închise în vestul țării. Zonele unde se închid restaurantele și cafenelele

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a decis închiderea pentru o perioadă de 14 zile a bisericilor, piețelor nealimentare și a jocurilor de noroc, urmare a creșterii indicelui de infectarea cu noul coronavirus.

Analiza epidemiologică relevă faptul că la nivel de municipiu, indicele de infectare a urcat de la 1,27/la mia de locuitori – cât era săptămâna trecută – la 1,43 de cazuri la mia de locuitori.


Nu s-a atins încă pragul de 1,5 la mia de locuitori, care ar atrage după sine mult mai multe restricții, printre care, cel mai probabil și închiderea localurilor și a școlilor. La nivel de municipiu, școlile funcționează după scenariul galben, cu aplicarea scenariului roșu, acolo unde există mai multe cazuri Covid-19 confirmate.

Accesul în Piața Obor, care a mai fost închisă pentru aproape o lună, în decursul verii, este din nou restricționat. Rămân însă deschise piețele agroalimentare, dar vor continua controalele instituțiilor abilitate, atât în aceste locații, cât și în localuri și mijloace de transport în comun, pentru a se verifica respectarea măsurilor legale privind limitarea infecțiilor cu noul coronavirus. Se are în vederea păstrarea distanței sociale și purtarea corespunzătoare a măștilor de protecție, potrivit aradon.ro.

De asemenea, pe o perioadă de șapte zile se suspendă activitatea tuturor operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, din următoarele localități: Lipova, Livada, Socodor și Zimandu Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.