Candidat PSD Timiș pentru Camera Deputaților: „Amenințările în așa-zisa super alianță mă...

Candidat PSD Timiș pentru Camera Deputaților: „Amenințările în așa-zisa super alianță mă fac să mă gândesc că spiritul domnului Robu încă n-a plecat de la PNL”

1
DISTRIBUIȚI

În această seară, la emisiunea PRESSALERT LIVE au fost invitați doi tineri politicieni din Timișoara, care doresc să facă parte din Parlamentul României. Adrian Cionca are 31 de ani, este un tânăr antreprenor plasat de PSD Timiș pe poziția a treia în lista de candidați pentru Camera Deputaților. De asemenea, Raul Trifan, care are 35 de ani, este primul candidat pe lista pentru Senat a USR PLUS Timiș.

Raoul Trifan, vicepreședintele USR Timiș, și candidatul USR PLUS la Senatul României, a declarat, marți seara, la emisiunea PRESSALERT LIVE, că deși nu face parte din echipa de negocieri cu PNL pentru guvernarea locală, discuțiile merg bine.

„Nu am participat la întâlniri, colaborarea dintre noi și PNL merge bine, noi avem toată intenția să respectăm dorința alegătorilor, cea care a fost foarte clară pe 27 septembrie, și anume că noi împreună cu PNL trebuie să constituim majorități robuste și solide și la nivel de Consiliu Județean și la nivel de Consiliu Local Timișoara. Împreună cu PNL, avem două treimi din ambele consilii și susținem ferm că asta trebuie să facem.

Întrebat cum vede acest ping-pong între USR PLUS și PNL, social-democratul Adrian Cionca a răspuns: „Aș asemăna cina de aseară cu frica de răspundere.


Iată, suntem la aproape o lună de zile de când timișorenii, respectiv timișenii au spus: vrem să fim guvernați de PNL și USR și iată că nu avem încă președinți, nu avem viceprimari. Într-un oraș ca Timișoara să ai criza asta de lipsă de leadership este foarte grav în primul rând pentru mediul privat, care deja suferă. Pe lângă pandemie, mai trebuie să înduri statul pe la uși în Primăria Timișoarei pentru că actualul viceprimar spune: eu nu mai semnez, va semna noua conducere și acest lucru nu face decât să împingă mediul economic într-o criză deja aprofundată. Pe de altă parte, amenințările în așa-zisa super alianță mă fac să mă gândesc că spiritul domnului Robu încă n-a plecat de la PNL. Conducerea aceasta totalitaristă probabil că s-a răsfrânt și asupra domnului președinte Nica, altfel nu înțeleg de ce nu avem cei patru vice”, a declarat Adrian Cionca.

În replică, Raoul Trifan de la USR a spus că cel mai important motiv pentru care alianța nu a fost definitivată este că mandatul lui Dominic Fritz a fost contestat.

„Tot ce trebuie ca să punem osul la muncă în primărie este învestirea primarului. Nu este vorba despre împărțirea posturilor, este vorba despre o alianță. În momentul în care faci o alianță trebuie să vezi cum te aliezi în legislativ, adică în Consiliul Local și în Executiv, adică în primărie pentru că nu poate să funcționeze fără una dintre părți. Mandatul lui Dominic va fi validat mâine. Noi suntem 100% siguri că o să fie validat, toate argumentele juridice sunt de partea noastră, altfel nu am fi ajuns în acest punct”, a precizat Raoul Trifan. Acesta a exclus o posibilă alianță cu PSD.

„Noi nu vom face niciodată o alianță cu PSD. Sunt ferm convins că o să ne înțelegem până la urmă cu partenerii noștri de la PNL”, a precizat reprezentantul USR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.