Carantină sau teste negative pentru cei care vin în România din state...

Carantină sau teste negative pentru cei care vin în România din state unde sunt mai multe cazuri de covid ca în țara noastră

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Ludovic Orban a explicat miercuri seara că România este pregătită să introducă restricţii pentru cetăţenii care vin din ţări unde numărul infectărilor este mai mare decât în ţara noastră.


Aceşti cetăţeni vor trebui să urmeze un set de reguli, în funcţie de durata pe care o vor petrece în România. Astfel, cei care vor sta mai puţin de trei zile vor trebui să prezinte la graniţă un test COVID negativ, conform antena3.ro.

„Vom decide luni să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România. Aceste restricţii vor fi mai nuanţate”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe unde a anunţat noi măsuri luate împotriva infectării cu COVID-19.

Pentru cei care vin în România şi stau în România o perioadă de maximum trei zile, nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

În cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar dacă testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.