Cătălin Drulă: „E păcat că orgoliile și jocurile de putere intra-partide și...

Cătălin Drulă: „E păcat că orgoliile și jocurile de putere intra-partide și inter-partide să afecteze Timișul și Timișoara în continuare. Toată lumea e sătulă de ele”

0
DISTRIBUIȚI

Alin Nica a spus, ieri, că declarațiile deputatul USR PLUS Cătălin Drulă ar fi unul dintre motivele pentru care nu a dorit să semneze acordul cu USR PLUS la nivel de consiliu local și consiliu județean, iar răspunsul parlamentarului a venit astăzi. Acesta a povestit, pe pagina sa de Facebook, că miercuri noapte, pe baza negocierilor dintre USR PLUS Timiș și PNL Timiș și a celor agreate, Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș, a propus textul pentru a fi comunicat împreună a doua zi.

„Textul propus și scris de dl. Nica (!) conținea această frază, de altfel în acord cu ce agreasem în cadrul negocierilor: «Am convenit de comun acord ca fiecare parte să dețină câte o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean Timiș, respectiv câte una de viceprimar la nivelul Consiliului Local al Municipiului Timișoara». Repet: nu USR PLUS a scris acest text, ci dl.


Nica. Și de altfel, era un text de bun-simț, pentru că cele două partide au primit ca urmare a alegerilor din 27 septembrie un mandat puternic pentru a face majorități împreună la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean Timiș. Situația este în oglindă. La Consiliul Local Timișoara USR are 13 mandate și PNL are 9 mandate (din totalul de 27), iar la Consiliul Județean USR PLUS are 10 mandate și PNL are 16 mandate (din totalul de 36). A face o majoritate împreună, partajând puterea executivă de la județ și municipiu, este rezultatul voinței alegătorilor. Cu 5 minute înainte să ieșim la presă, să anunțăm acordul nostru, dl. Nica a șters acest text, cu o motivație cel puțin bizară – chipurile este necăjit pe declarațiile mele în care apăram USR de afirmațiile neadevărate al liderilor PNL privind votul nostru la Consiliul Legislativ. Azi dl. Nica cheamă presa și semnează demonstrativ un text din care lipsește această prevedere-cheie, deja agreată. Nu-mi dau seama care este cauza acestui comportament, dar pare să aibă legătură cu dinamicile interne din PNL Timiș. E păcat că orgoliile și jocurile de putere intra-partide și inter-partide să afecteze Timișul și Timișoara în continuare. Toată lumea e sătulă de ele”, a transmis Cătălin Drulă.

Deputatul USR PLUS a mai precizat că așteaptă de la liderii PNL să înțeleagă misiunea pe care o au de la alegători și să trateze cu maturitate formarea de majorități la nivel local și județean deoarece e timpul ca interesul cetățenilor din Timiș să primeze în fața jocurilor partinice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.