Ce va face PSD după ce legea de trecere a aeroportului Timișoara...

Ce va face PSD după ce legea de trecere a aeroportului Timișoara în subordinea autorităților locale a căzut la Curtea Constituțională

0
DISTRIBUIȚI

PSD nu are de gând să stea cu mâinile în sân după ce, luna trecută, Executivul a atacat la Curtea Constituțională legea prin care Aeroportul Internațional Timișoara ar fi trecut din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților locale, iar instanța a decis că legea este neconstituțională.

„Traian Vuia” din Timișoara este ultimul aeroport din țară aflat încă în subordinea ministerului. Aeroportul trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara”, declara atunci deputatul Alfred Simonis, inițiatorul legii și liderul PSD Timiș.

Pesedistul a anunțat, ieri, că nu renunță la inițiativă chiar dacă că nu a primit motivarea CCR.

„Din păcate, a fost o decizie unanimă, ceea ce arată că există o problemă.


Vom vedea exact. Una din probleme pe care o intuiesc ar fi aceea că s-a dat cu titlu gratuit și ar fi fost bine să punem o sumă, chiar dacă modică, în acea inițiativă. După ce vom vedea motivarea Curții Constituționale, voi invita toți parlamentarii de Timiș, pentru că îmi asum această eroare de a nu-i fi invitat, să semneze, alături de mine acea inițiativă, pentru că așa cum s-a putut la Baia Mare, la Satu Mare, la Oradea, la Brașov, dacă nu mă înșel, la Constanța nu că e bază militară, singurul aeroport care a rămas la Ministerul Transporturilor e cel de la București. De ce Timișoara nu are dreptul să aibă la autoritățile locale acțiuni din aeroportul Timișoara, astfel încât majoritari să fie Consiliul Județean sau Primăria Timișoara, nici măcar nu e important cine, și să scăpăm de acea tentație a baronașilor din jurul județului Timiș, care când ajung într-o funcție importantă la București încearcă să transfere în județul lor, că vorbim de Arad, că vorbim de Caraș, acțiunile aeroportului sau măcar managementul. Nu avem niciun fel de pretenție asupra aeroportului decât aceea de a fi al Timișului pentru că este pe raza județului Timiș și este extrem de important pentru județ. De aceea, inițiativa trebuie depusă, voi invita toți parlamentarii noi aleși aici dacă va veni motivarea mai târziu, iar dacă va veni mai repede motivarea arunci voi invita parlamentarii din actualul mandat, evident cu condiția să fiu și eu parlamentat. Dacă voi fi, voi depune inițiativa și voi vedea unde am greșit”, a declarat Alfred Simonis, care a mai precizat că nu s-a stabilit pe ce loc va candida la Camera Deputaților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.