Chitaristul formației Implant pentru Refuz, Valentin Popescu, primul în top cu melodia...

Chitaristul formației Implant pentru Refuz, Valentin Popescu, primul în top cu melodia solo „Vis”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mihai Voicu

Melodia „Vis“, realizată de chitaristul formației timișorene Implant pentru Refuz, Valentin Popescu („Freaky“) ocupă în această săptămână prima poziție a clasamentului Romtop, realizat de Radio Trib, un clasament care cuprinde exclusiv piese autohtone. Melodia a fost realizată în timpul carantinei din acest an, iar faptul că „Vis“ a ajuns să ocupe prima poziție în acest top este o reală surpriză pentru artistul născut în 16 decembrie 1976 la Timișoara.

„E o surpriză deosebită pentru mine faptul că această piesă a ajuns pe prima poziție a Romtop. Nu e nimic special, e un cântecel scos în pandemia vieții… Cu Implant pentru Refuz nu aveam condiții tehnice ca să cantam toți, apăreau multe trupe cu live făcut home, nici asta nu ne-a plăcut. Ca fiecare, am trecut prin tot felul de stări în perioada aia de lockdown. La un moment dat am scos chitara și a ieșit un cântec. Nu am stat prea mult la finisat, am dat cu el în eter.


Nu este un preambul pentru un proiect solo, a fost o stare, un mood.. asta e toată povestea. E o piesă făcută în aproximativ trei ore. După, am tras vocea, cam o oră, la studioul celor de la Taine multimedia. Am trimis la Moshu (n.n. – Atilla Lukinich – inginerul de sunet al studioului DS Pro Timișoara) și asta a fost. De aici și surpriza… că… nah… era o joacă”, a spus Freaky despre nașterea acestei piese.

Chitaristul formaţiei Implant pentru Refuz „a prins“ pasiunea pentru muzică într-un mod inedit. „Când mama era însărcinată cu mine în luna a 8-a, a fost la un concert la Sala Olimpia, cântau cei de la Locomotiv GT din Ungaria, mega eveniment! Nişte soldaţi au observat-o şi au făcut un cordon în jurul ei pentru a o proteja. Părinţii mei glumesc pe seama acestui moment spunând că de aici mi se trage cu muzica. Ascult muzică de când mă ştiu, la noi în casă era ceva normal. Am avut norocul să mă nasc într-o familie de melomani, să zic aşa. Când se lua curentul, mama ne cânta romanţe la lumina lumânărilor. Când era şi bunica în vizită, aveam parte de un real spectacol. Amintiri plăcute cu un farmec aparte. În timp, am început să apreciez mai mult gusturile tatălui meu care asculta Deep Purple, Led Zeppelin, The Who, Queen şi lista poate continua. Se asculta Cenaclul Flacăra, Adrian Păunescu era un zeu”, a mai spus Valentin Popescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.