Cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv. Legea prin care statul...

Cinci ani de la tragedia din clubul Colectiv. Legea prin care statul decontează pe viață tratamentul victimelor, promulgată de președinte

0
DISTRIBUIȚI

Legea prin care statul decontează pe viață tratamentul victimelor din tragedia de la Colectiv a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București”, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis a fost întrebat miercuri, într-o conferință de presă, de corespondentul Aleph News, dacă va promulga legea privind tratamentul victimelor de la Colectiv.

„Vineri se împlinesc 5 ani de la tragedia de la Colectiv și pot să vă spun în premieră că exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea de care ați vorbit, deci legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a răspuns Iohannis.

Președintele a fost întrebat dacă în acești cinci ani lucrurile s-au schimbat.

„Cu siguranță că lucrurile s-au schimbat și am învățat ceva.


Cel puțin politicienii mai responsabili au învățat ceva de aici”, a răspuns Iohannis.

Potrivit legii propuse spre promulgare, tratamentele medicale necesare pot fi efectuate în sistem public sau privat, atât în ţară cât şi în străinătate.

Prevederile se aplică pentru „persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015, produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti”.

Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute, pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu tragicul eveniment din 30 octombrie 2015.

Proiectul de lege a fost semnat de mai mulţi parlamentari PNL, USR, UDMR, ALDE şi PMP.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.