Cod galben de ploi torențiale și vânt în 17 județe în această...

Cod galben de ploi torențiale și vânt în 17 județe în această seară, iar mâine în toată țara

0
DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni două alerte meteo Cod galben de ploi și vânt puternic. De luni seară intră sub avertizare 17 județe, iar de marți dimineață toată țara.

Prima alertă Cod galben va fi în vigoare luni de la ora 21.00 până marți ora 09.00.

În județele Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Buzău, Teleorman și Olt se anunță vânt cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în general între 50 și 60 km/h.

În intervalul marți ora 09.00 – ora 21.00, va intra în vigoare a doua alertă cod galben, în vigoare pentru toată țara.

Vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali.


Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general
între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.