Concurs pentru redarea spiritului Timișoarei pe șapte pereți din Complexul Studențesc

Concurs pentru redarea spiritului Timișoarei pe șapte pereți din Complexul Studențesc

0
DISTRIBUIȚI

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, prin programul Memoriile Cetății lansează un apel pentru pictori, graficieni, artiști murali care să își imagineze și apoi să reprezinte istoricul, specificul și spiritul Timișoarei pe șapte pereți.

”Pentru că Timișoara și complexul studențesc înseamnă inovație și creativitate, proiectul Memoriile Cetății realizat de Asociația Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii lansează o provocare: ce înseamnă un oraș pentru locuitorii săi? Ce reprezintă un oraș modern și inovator? Cum putem defini spiritul Timișoarei? Cu siguranță, istoria orașului trebuie să rămână în memoria noastră, a tuturor, și, poate cel mai ușor ar fi să o reprezentăm în spațiul public”, se arată în comunicatul asociației.

Tema concursului este Istoria, specificul și spiritul Timișoarei” și cuprinde orice formă de interpretare care se referă la principiile și elementele pe care orașul le are în componența sa și care conturează felul în care îl percepem.


”Intervențiile artistice vor avea loc în Complexul Studențesc, o zonă unde locuiesc tineri din diferite colțuri ale țării și care își desfășoară cea mai mare parte din activitate acolo. Construit ca un spațiu cu posibilități multiple – locuire, cercetare, agrement –  campusul reprezintă și un nod de legătură prin care artiștii își pot aduce aportul vizavi de felul în care Timișoara ni se înfățișează. Atenția direcționată către această zonă reprezintă un interes de înțelegere și integrare a modului în care comunitatea deja stabilită și cea în proces de tranziție se raportează la dimensiunile orașului”, au anunțatat organizatorii.

Calendar:

9-25 octombrie: înscrierea proiectelor participante

26-28 octombrie: jurizarea proiectelor și anunțarea câștigătorilor

5-15 noiembrie: realizarea picturilor murale

Cei 7 artiști selectați vor primi fiecare câte un premiu de 15.000 de lei, cu condiția de a-și pune în practică lucrările câștigătoare.  Aplicațiile pot fi trimise până în 25 octombrie 2020, la adresa memoriilecetatii@timisoara2021.ro. Mai multe detalii găsiți pe memoriilecetatii.timisoara2021.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.