Consilier al deputatului de Timiș Ben-Oni Ardelean, trimis în judecată pentru trafic...

Consilier al deputatului de Timiș Ben-Oni Ardelean, trimis în judecată pentru trafic de influență. Acesta ar fi intermediat, pentru un „comision”, afaceri cu statul UPDATE Reacția parlamentarului

3
DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA care l-au trimis în judecată pe Marius Avram Gal, consilierul deputatului PNL, Ben Oni Ardelean, susţin că după ce în România a fost declarată starea de urgenţă generată de pandemie şi „având în vedere cererea ridicată pentru echipamentele de protecție, au apărut persoane interesate să speculeze această situație, transformând-o într-o afacere”.

„Corelativ ideii de a vinde echipamente de protecție, coroborat cu faptul că la acel moment doar instituțiile implicate direct în combaterea noului coronavirus achiziționau cantități foarte mari de astfel de echipamente medicale, a apărut necesitatea identificării unor pârghii de acces la decidenții implicați în aceste proceduri. Acest fapt s-a suprapus peste lipsa oricăror proceduri de achiziție care trebuiau urmate de către CN Unifarm SA, o companie a statului roman, implicată în această activitate”, au transmis anchetatorii.

„În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă. Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei. Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux”, spune rechizitoriul întocmit de procurorii DNA.

„Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice. Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).


În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București”, a mai transmis DNA.

La data săvârşirii infracţiunilor, Marius Avram Gal era consilier al lui Ben-Oni Ardelean, liberal aflat pentru un nou mandat pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor în judeţul Timiş.

Contactat de Mediafax, liderul PNL, Ben Oni Ardelean recunoaşte că Marius Avram Gal a fost consilierul său timp de câţiva ani la cabinetul parlamentar. Ardelean susţine că nu ştia de afacerile pe materiale de protecţie derulate de acesta pentru că Marius Avram Gal l-a ajutat doar în probleme în legătură cu Diaspora.

Ben-Oni Ardelean susţine că în urma trimiterii în judecată a lui Marius Avram Gal, pe 14 octombrie 2020, de către DNA, i-a încetat acestuia colaborarea la cabinetul parlamentar şi arată că Ludovic Orban, premierul României, se cunoştea de mai mult timp cu Marius Avram Gal.

Marius Avram Gal a mai fost consilier al ministrului liberal al Dezvoltării, Ion Ştefan, al fostului ministru PSD al Apărării, Sorin Leş şi al fostului ministrul PNL de Interne, Cristian David.

Marius Avram Gal a fost şi membru ALDE, şi preşedinte al ALDE Câmpia Turzii, şi preşedinte al ALDE Diaspora, şi preşedinte al New Life International Evanghelical Association (Asociaţiei Internaţionale Evanghelice New Life), şi l-a însoţit în 2019 în SUA pe preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, alături de Ben Oni Ardelean, mai scrie Mediafax.

Asociaţia Internaţională Evanghelică New Life condusă de Marius Avram Gal este influentă în rândul evanghelilştilor, susţinând în prezent strângerea de semnături pentru candidaţii PNL Timiş pentru alegerile parlamentare pe lista cărora se află şi liderul PNL, Ben Oni Ardelean. În perioada 1998- 2008, înainte de a intra în Parlamentul României, Ben Oni Ardelean a fost pastor, aparţinând de Uniunea Bisericilor Baptiste din România.

Numele lui Marius Avram Gal apare menţionat şi în documentarul „Familia” (The Fellowship), difuzat de Netflix, în legătură cu organizaţia religioasă secretă din SUA care vrea să influenţeze politica la nivel de vârf, inclusiv în România, a mai precizat sursa citată.

UPDATE 1 Deputatul Ben Oni Ardelean a declarat că ”în momentul în care am aflat de problemele pe care le are consilierul meu cu legea, i-am cerut și și-a dat demisia”.

3 COMENTARII

  1. Ben-Oni Ardelean, acest vierme parasutat de Bucuresti pe loc eligibil in TM, el fiind de fapt din HD, un limbric libidinos care si-a lasat nevasta cu copii pentru o parasuta din București, el fiind mare crestin chiar predicator. Pai, mai nenorocitule ce ai citit tu din biblie, mai curvarule, ca ce faci tu mai fariseule ii bine?
    Va intreb pe toti oameni cu credinta, ce a facut individul asta pentru voi si pentru Timis, 8 ani de zile, 4 ani senator, 4 ani deputat, CE???
    Va spun eu, a invartit terenuri, si si-a plantat firmele la robinetul cu bani publici! Ati auzit de ROGERA, ca fratele Anheliuc este doar un paravan, seful de facto al firmei cine credeti ca este??? Va spun eu…Ben-Oni Ardelean!! Da exact, chiar el.

  2. Raul de ce schimbi subiectul? Faptul ca acest Ben Oni nu a facut ABSOLUIT NIMIC pentru Timis e mai mult decat evident. Poate doar in mintea sufletelor ranite a facut ceva cand le spune o predica…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.