Coronavirusul rezistă de patru ori mai mult timp pe piele decât virusul...

Coronavirusul rezistă de patru ori mai mult timp pe piele decât virusul gripal A. Cât de eficient este dezinfectantul de mâini

0
DISTRIBUIȚI

Cercetătorii de la Universitatea japoneză din Kyoto au făcut o descoperire neașteptată. Potrivit acestora, virusul SARS-CoV-2 rezistă pe piele de patru ori mai mult decât virusul gripal A. Există însă și o veste bună. Acesta este eliminat relativ repede de dezinfectantul de mâini cu 80% alcool.

Oamenii de știință japonezi susțin că SARS CoV-2 supravieţuieşte până la nouă ore pe pielea umană.


Mai mult decât atât, în urma studiului, aceștia au descoperit că noul virus supravieţuieşte de patru ori mai mult decât virusul gripal A.

Rezultatele studiului, publicate în revista Clinical Inectious Disease, arată că SARS-CoV-2 are o stabilitate mult mai mare pe pielea umană decât virusul gripal A. Însă, ambele virusuri au fost distruse în 15 secunde, de dezinfectanţii de mâini care conţin 80% alcool.

„Poate cel mai important aspect al acestui studiu este faptul că evidenţiază încă o dată importanţa folosirii soluţiilor dezinfectante pe bază de alcool. Acest rezultat arată o rezistenţă mult mai mare a virusului SARS-Cov-2 în mediul extern, decât a virusului gripal A. Probabil structura acestuia are anumite particularităţi ce îi conferă rezistenţă”, a declarat medicul infecţionist Anamaria Dobrotă, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.