ASU Politehnica a înregistrat la Ciuc prima înfrângere din noul sezon. Octavian...

ASU Politehnica a înregistrat la Ciuc prima înfrângere din noul sezon. Octavian Benga: „Putea să fie şi invers, dacă eram mai atenţi”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

Alb-violeţii au suferit azi primul eşec din ediţia 2020-21 a Ligii 2. ASU Politehnica a avut ocazii bune prin Sergiu Popovici, dar cei care au punctat au fost ciucanii. Gazda FK Csikszereda a avut un om forte în faţă prin Andras Meszaros, care a speculat de două ori în repriza secundă din interiorul careului şi a stabilit totodată scorul final al întâlnirii: 2-0!

Timişorenii şi-au trecut în cont prima şansă mare prin Popovici în minutul 13, când acesta a preluat în careu mingea trimisă filtrant de Munteanu, dar a fost blocat în unghi de Rybansky. Peste şapte minute Coadă a fost aproape de un gol cu capul, dar balonul a ocolit vinclul porţii ciucane. Csikszereda a fost periculoasă pe finalul reprizei, când Palmeş a reluat puţin peste transversală după o „liberă” marca Gonzalez.

În partea a doua FK Csikzereda a beneficiat de un penalty la o fază neobişnuită din minutul 52. Şutul nou intratului Bara a lovit braţul lui Mera şi a sărit în poartă peste Deronja. Dar arbitrul a dictat penalty între timp. Eder Gonzalez a exceutat în stânga lui Marko Deronja, dar slovenul aflat la debut în poarta bănăţenilor a parat execuţia. Putea fi la fel de bine 0-1 trei minute mai târziu, când Popovici a recepţionat în careu, dar şutul său a fost deviat de Savin în corner. Minutul 63 a adus însă deschiderea scorului în dreptul elevilor lui Valentin Suciu. Bor a executat de la distanţă o lovitură liberă care a lovit transversala, apoi l-a atins uşor pe Deronja şi a căzut în faţa careului mic, de unde Meszaros a îndeplinit o simplă formalitate.


Peste niciun sfert de oră acelaşi atacant al gazdelor a profitat de bâlbâiala apărării oaspete şi a înscris cu un şut la colţu lung. Axente putea reduce din diferenţă în minutul 77, dar a trimis pe lângă dintr-o poziţie bună la o lovitură liberă. Până la final gazdele au gestionat rezultatul fără mari probleme deşi alb-violeţii i-au mai aruncat în luptă pe Ivanovici sau nou sositul spaniol Casado.

ASU Poli a rămas cu 11 puncte, dar rămâne în Top 6 (locul 4), în timp ce Csikszereda a ajuns la cota 7 şi a făcut un salt până în primele zece echipe din B (loc 9). Pentru alb-violeţi urmează duelul cu Dunărea Călăraşi, vinerea viitoare de la ora 19.30, pe „Dan Păltinişanu”.

FK Csikszereda Miercurea Ciuc: Rybansky – Takacs, Palmeş, Apro, Marrone (76, Csonka) – Savin, E. Gonzalez (cpt., 90, Csuros) – Rotar (76, Botorok), Szondi (46, Bara), Bauza (46, Bor) – Meszaros (87, Schieb). Pe bancă: Gyengye * – Intzidis, Pinter. Antrenor: Valentin Suciu.

ASU Politehnica Deronja – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (84, Manea) – Coadă, Codrea – Munteanu (65, Casado), Doru Andrei (57, D. Radu), S. Popovici (65, Ivanovici) – Plazonja (65, Axente). Antrenor: Octavian Benga.

După joc, „principalul” alb-violeţilor, Octavian Benga, a subliniat că rezultatul putea fi diferit, dar a admis şi ziua mai puţin reuşită a elevilor săi. La final, jucătorii au salutat o mică galerie timişoreană, care a făcut deplasarea, fie şi doar pentru a-şi încuraja favoriţii de după gard.

„E un rezultat, pot spune, nemeritat, pentru că putea să fie şi invers, dacă eram mai atenţi. Nu căutăm scuze, la 0-0 am avut două ocazii imense, cred că dacă înscriam câştigam, cu siguranţă adversarul nu ar mai fi putut să întoarcă rezultatul. E păcat că avem meci de meci ocazii şi nu înscriem des, per total pot spune că jocul nu a fost aşa de reuşit. Puteam să jucăm şi mai bine, dar cred că am fost înfluenţaţi şi de plecarea lui Borbei. Am fost nevoiţi să jucăm cu încă un junior în câmp. Datorită acestui aspect cred că am devenit altă echipă şi am avut de suferit. Ne asumăm şi eu îmi asum acest eşec. Se întâmplă la fotbal să ai şi înfrângeri. Sperăm ca pentru meciul următor să ne pregătim mai bine, să câştigăm cu Dunărea Călăraşi, o echipă foarte bună, care are obiectiv promovarea”, a declarat Octavian Benga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.