Cum poți avea pe telefon sute de cărţi şi mii de ziare...

Cum poți avea pe telefon sute de cărţi şi mii de ziare vechi

0
DISTRIBUIȚI

Peste 300 de cărţi şi 30.000 de ziare, reviste şi alte periodice din secolele XIX şi XX pot fi accesate printr-o aplicaţie pentru telefonul mobil, lansată de Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad.

Aplicaţia, care poate fi instalată pe telefon prin intermediul paginii app.bibliotecaarad.ro, oferă posibilitatea accesării conţinutului digitalizat şi postat deja pe site-ul Bibliotecii Judeţene.


Acesta conține documente, hărţi, reviste, ziare vechi şi cărţi care nu se supun regimului dreptului de autor, în special ale autorilor arădeni.

„Am devenit, cred, prima bibliotecă judeţeană din ţară care dispune de o aplicaţie modernă şi funcţională pentru telefoanele mobile. Venim astfel în întâmpinarea cititorilor, punându-le la dispoziţie întreaga noastră bibliotecă digitală, mai ales că am reuşit, după 15 ani de muncă, să definitivăm şi reperele monografice ale tuturor localităţilor din judeţul nostru. Condiţiile sanitare nefericite prin care trecem au fost pentru noi deopotrivă şi o provocare, dar şi o oportunitate de a interacţiona cu publicul, respectând distanţarea socială. Astfel, cititorii pot fi în siguranţă şi doar la un click distanţă de noi”, a declarat directorul bibliotecii, Doru Sinaci.

Aplicaţia permite şi accesul la catalogul online, care cuprinde titlurile din colecţiile fizice. Cu ajutorul unui chat live integrat în aplicaţie, utilizatorii pot intra în discuţie cu un bibliotecar şi pot întreba de anumite titluri sau pot rezerva cărţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.