Cursuri acreditate la CCIA Timiș. În ce domenii vă puteți specializa

Cursuri acreditate la CCIA Timiș. În ce domenii vă puteți specializa

0
DISTRIBUIȚI

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în cursul lunii octombrie noi serii de cursuri, acreditate de Autoritatea Națională pentru Calificări.

Un curs de expert achiziții publice se va desfășura între 6 și 21 octombrie și se adresează atât autorităților contractante cât și celor care doresc să participe la licitații publice, în calitate de ofertanți. Tematica cursului cuprinde legea achizițiilor publice, domeniul de aplicare, modalități de consultare a pieței, aspecte legate de documentația de atribuire, documentele suport, proceduri desfășurate prin mijloace electronice. Cursul are o parte teoretică și una practică și oferă participanților oportunități de dezvoltare pe piața achizițiilor publice. Taxa de participare este de 1.000 de lei, cu reduceri de 10% pentru membrii CCIA Timiș și absolvenții sesiunii de instruire S.I.C.A.P., și 20% pentru șomeri, în baza adeverinței de șomaj.

În perioada 7-28 octombrie se va desfășura un curs pentru obținerea calificării de inspector în domeniul securității și sănătății în muncă la care pot participa cei cu studii în învățământul liceal în profil tehnic și specialiști din unități bugetare sau private care urmăresc securitatea și sănătatea în muncă.


În cadrul cursului se prezintă legislația privind utilizarea substanțelor și a preparatelor chimice periculoase, regulamentele și directivele europene referitoare la acestea și, suplimentar, se eliberează un certificat neacreditat care atestă parcurgerea modului privind legislația substanțelor periculoase. Taxa de participare este de 900 de lei și poate fi achitată în două rate, cu o reducere de 10% pentru membrii CCIAT.

Un al treilea curs, care pregătește responsabili de mediu, se va desfășura între 12 și 21 octombrie și se adresează celor interesați să gestioneze procese de mediu și agenților economici care gestionează deșeuri. Participanții vor fi instruiți cu privire la obligațiile legale  pentru gestionarea deșeurilor, aplicarea prevederilor legale și a procedurilor de calitate pentru protejarea mediului, elaborarea programului și a documentației de management de mediu, realizarea auditului intern. Taxa de participare este de 1.000 de lei, cu o reducere de 10% pentru membrii CCIAT și absolvenții cursului Specialist în Managementul Deșeurilor la CCIAT și de 20% pentru șomeri, în baza adeverinței de șomaj. Toate cursurile se vor desfășura la Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș de pe bd. Eroilor de la Tisa. Înscrierile se fac la direcția formare și perfecționare profesională a CCIAT de la Centrul Regional de Afaceri, zilnic, între orele 8,00-16,00, tel. 0720.444.121, adresa de e-mail tavramov@cciat.ro sau mmuresan@cciat.ro.

Certificatele obținute la absolvire, emise de Ministerul Muncii și Ministerul Educației împreună cu suplimentele descriptive în care se menționează competențele dobândite, au recunoaștere europeană și internațională.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.