Cutremur puternic în Marea Egee, au fost afectate Grecia și Turcia UPDATE...

Cutremur puternic în Marea Egee, au fost afectate Grecia și Turcia UPDATE 2 Bilanț provizoriu: 14 morți și peste 400 de răniți VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade s-a produs, vineri, în Grecia, în insulele Dodecanese, informează Centrul Seismologic Europeano-Mediteranean (EMSC).

Inițial magnitudinea cutremurului a fost de 7 grade pe scara Richter, apoi a fost revizuită la 6,7 grade. Cutremurul s-a produs la ora 13.51, ora României, în insulele Dodecanese, dar s-a simțit și în Turcia.

Seismul s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri, în apropierea orașelor Karabaglar (Turcia) și Néon, din Grecia, dar s-a simțit și în zona Capitalei, Atena, precum și în Portul Pireu.

Seismul a fost resimţit puternic în zone din Turcia şi Grecia.

Primarul din oraşul turc Izmir a declarat că s-au prăbuşit cel puţin 20 de clădiri. Zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi imediat după cutremur, iar echipajele de urgență au început operațiunile de salvare.

În Grecia au fost semnalate daune la unele imobile de pe insulele Samos şi Chios, conform agenţiei de presă AMNA.

UPDATE Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 120 au fost rănite în oraşul turc Izmir, în urma cutremurului produs în Marea Egee, conform bilanţului preliminar anunţat de autorităţi.

„Potrivit datelor preliminare, patru persoane au murit, iar alte 120 au fost rănite”, a transmis Departamentul turc pentru Situaţii de Urgenţă, conform cotidianului Hurriyet.

„Suntem alături cu toate mijloacele de cetăţenii afectaţi de acest cutremur.


Am luat imediat măsuri de asistenţă”, a declarat preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în oraşul turc Izmir în urma cutremurului puternic produs vineri în Marea Egee, resimţit în Turcia şi Grecia.

UPDATE 2 Cel puţin 12 persoane au murit în Turcia, iar alte două în Grecia, în urma cutremurului produs vineri în Marea Egee, anunţă autorităţile din ambele ţări, conform agenţiei Reuters.

Bilanţul provizoriu din Turcia este de cel puţin 12 morţi şi 419 răniţi, a anunţat Departamentul turc pentru Situaţii de Urgenţă (AFAD). Pe Insula elenă Samos, doi adolescenţi au murit după prăbuşirea unui zid.

Echipele de salvare continuă căutările pentru scoaterea persoanelor rămase blocate sub dărâmături în oraşul turc Izmir. Până în acest moment, au fost salvate 70 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.