De ce ar prefera Pro România o alianță în Consiliul Local Timișoara,...

De ce ar prefera Pro România o alianță în Consiliul Local Timișoara, dar nu și în CJT

2
DISTRIBUIȚI

Președintele filialei Timiș a Pro România, Adrian Pau a vorbit în emisiunea PRESSALERT LIVE despre noul „peisaj” din administrația locală, după alegerile de la sfârșitul lunii septembrie.

„Am discutat inclusiv cu Dominic Fritz, este singurul pronostic care nu mi-a ieșit la aceste alegeri. Ne-am apropiat foarte tare de ceea ce ne-am dorit, am intrat în consiliulul local și în consiliul județean. I-am spus și lui Dominic Fritz, singurul care mi-a stricat calculele a fost el, dar i-am urat succes, să facă treabă bună pentru timișoreni. Nu am avut nicio fel de negociere pentru majoritate, am avut doar o discuție cu primarul ales, i-am spus care este punctul nostru de vedere, dar nu am stabilit absolut nimic. Punctul nostru de vedere este că îl putem sprijini să-și îndeplinească obiectivele pentru următorul mandat, dar condiția noastră este destul de clară pentru consilul local, să avem o funcție de viceprimar. I-am spus-o și lui, nu ne trebuie nicio funcție în aparatul de lucru al primarului și în Primăria Timișoara, este normal ca primarul să-și aleagă oamenii. Însă cred că îi va fi foarte greu să facă acest lucru împreună cu colegii de la PNL”, a spus Adrian Pau.

Formațiunea pe care o conduce are doi reprezentanți în Consiliul Local Timișoara, iar USR PLUS ar mai avea nevoie doar de încă un aliat pentru a avea majoritatea simplă. „Repet, nu am negociat cu absolut nimeni, ne-am spus punctul de vedere. Nu am negociat nicio funcție, am spus că vom face totul pentru a sprijini administrațiile locale în localitățile în care ne putem spune punctul de vedere”, a completat președintele Pro România Timiș.

Acesta are trei reprezentanți în consiliul județean, însă acolo nu se gândește la alianțe. „La consiliul județean nu am cerut niciun vicepreședinte. Sunt două situații distincte. Este foarte clar că Pro România nu va putea să meargă cu PNL la consiliul județean și cu USR la consiliul local, trebuie să ne situăm într-o anumită zonă. Decizia a fost luată după analiza pe care am făcut-o ca să fim actori importanți la următoarele alegeri locale.


Focusul nostru este pe Timișoara, e o vizibilitate mult mai mare. Eu am fost și consilier local, și consilier județean, știu ce înseamnă. Mi-aș dori să merg la CJ cu liberalii, dpdv politic, dintr-un singur motiv: pentru că aș putea să construiesc o structură județeană foarte bună, și să încerc să-mi atrag edili care nu sunt liberali. Am discutat și cu colegii de la PSD, dar excludem alianțe. Dacă la CLT am merge cu USR, atunci la CJT ar trebui să formăm alianță cu PSD și cu USR”, a spus cel care a candidat pentru președinția consiliului județean.

Pau consideră că diferențele de mentalitate ar putea crea rapid probleme în alianța dintre PNL și USR PLUS. „Într-o primă fază poate părea o alianță solidă, dar nu cred că va avea un viitor liniștit, pentru că discutăm de două mentalități total diferite. Vorbim de noul val din politică, tineri care vor să vină să facă ceva, iar de partea cealaltă o camarilă, un aparat destul de greu de manevrat, un PNL care își dorește de foarte mult timp să ajungă la guvernare locală și națională. Vedem și ce se întâmplă la nivel național, e o surpriză, având în vedere că toată lumea e cu pistoalele pe masă, iar la nivel local să încerce să formeze o alianță. Din nefericire pentru colegii de la PNL, sunt convins că decizia nu este aici”, este de părere liderul Pro România Timiș.

Acesta este de părere că războiul deschis dintre Alin Nica și Alin Popoviciu nu face decât rău formațiunii liberale. „Cred că este dezastruos pentru PNL. N-am fost niciodată printre fanii lui Alin Popoviciu, am avut divergențe când făceam parte din aceeași structură, dar este un politician bun. Nu trebuie să minimalizăm acest lucru, are experiența necesară, așa cum spuneau toți la vremea respectivă, a fost mult timp „trompeta” națională a PDL-ului. Are și abilități de comunicare, abilități de negociere, și foarte multe cunoștințe adminsitrative, mai mult decât alții implicați în ziua de azi. Dacă partidul va avea trei sau dacă va avea patru deputați din Timiș, depinde de acest război”, a spus Adrian Pau, care crede că primarii PNL care-l simpatizează pe Popoviciu cred că ar putea face „non-combat” pentru alegerile parlamentare.

„Nu era momentul pentru acest război acum, colegii liberali ar trebui să se lupte pentru voturi, să aibă cât mai mulți parlamentari. Este foarte greu să închizi acest război, mi-aș dori să aibă înțelepciunea. În urma acestor războaie cel mai mult pierd cei care le-au dat votul. Ar fi bine să nu ne mai jucăm cu ce s-a întâmplat, chiar dacă ne plac sau nu ne plac anumiți colegi, până la urmă ar trebui să ne respectăm cu toții. Sunt sigur că Popoviciu și Călin Roman nu ar vota niciodată împotriva partidului. Tatăl lui Călin Roman este unul dintre primarii de bază ai PNL-ului, iar Popoviciu, înainte de toate, este supărat pe câteva persoane, nu pe PNL”, a mai spus Adrian Pau.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.