De ce a purtat doctorul Virgil Musta mască medicală pe toată durata...

De ce a purtat doctorul Virgil Musta mască medicală pe toată durata emisiunii PRESSALERT LIVE

0
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta, șeful Secţiei Infecţioase 2 de la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a stat pe toată perioada emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară cu o mască FP2 pe față.

Întrebat de ce a ales să facă acest lucru, având în vedere că are o distanță suficientă față de moderator, iar studioul nu este aglomerat, dr. Musta a răspuns: „din respect față de dumneavoastră, din respect față de ceea ce vreau eu să transmit tuturor telespectatorilor. Dacă eu, în ultima perioadă, spun că singura șansă a noastră de stopa această epidemie este să asumăm individual orice întâlnire, cu orice persoană, prieteni, cu excepția familiei cu care stai toată ziua, să se desfășoare cu o mască și la o distanță cum suntem noi acum, de un metru și ceva, de fapt este mesajul pe care îl transmit tuturor telespectatorilor.


Este singura noastră șansă. Eu poate că în activitatea mea mă pot contamina și dacă aș fi pozitiv, dar fără simptome, în decurs de o oră cât durează emisiunea, sigur vă contaminez și pe dumneavoastră. Chiar dacă legea ne permite să stăm fără mască, dar eu zic că este mai precaut și este singura șansă”.

Doctorul Virgil Musta a spus că a văzut că peste tot în lume unde s-au permis relaxări de măsuri, a început să crească numărul de cazuri, iar în momentul în care s-a zis „stop joc” a început să se țină sub control pandemia.

„La noi stop jocul e destul de greu de implementat. Dacă eu port masca, știu că nu mă îmbolnăvesc. Dacă toată lumea ar purta mască am spune stop joc. Purtați mască oriunde v-ați afla în afara casei și sunteți în contact cu o persoană. Atât de mulți sunt contaminați în comunitate că riscul să te întâlnești cu o persoană infectată este foarte mare să ne putem infecta”, a transmis medicul Virgil Musta.

Doctorul ne cere să ne sacrificăm „una, două, cinci luni”, până vine vaccinul, iar pe lângă purtatul măștii, să chefuim mai puțin și să ne spălăm pe mâini cât de des putem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.