Doliu în lumea muzicii bănățene, după decesul lui Tase Pârvu. Reportaj dedicat...

Doliu în lumea muzicii bănățene, după decesul lui Tase Pârvu. Reportaj dedicat artistului

1
DISTRIBUIȚI

Muzica bănățeană este în doliu, după ce în data de 3 octombrie a murit Tase Pârvu, tobarul născut în Reșița care a cântat de-a lungul timpului în formații ca Progresiv TM, Crin, Pentru Voi sau Ramses.

„Născut în 17 octombrie 1959, Tase a fost un artist care a reușit mereu să impresioneze prin virtuozitate, carismă, atitudine. A fost unul dintre cei mai buni bateriști de rock la vremea sa și nu numai, spun colegii săi din diverse trupe în care a cântat din toate colțurile țarii. Dragostea lui pentru tobe a fost nemarginită impărțind mereu din cunoștințele sale colegilor, prietenilor, elevilor necondiționat. Talentul său se arăta și atunci când punea mâna pe chitară sau atunci când cânta vocal. O voce gravă, blândă puțin răgușită, simțind extraordinar de bine blues-ul, rock-ul sau muzica de folclor. Trupa de suflet a fost Crin. A mai cântat cu Progresiv TM, trupa 2005, Pentru Voi, Ramses și mulți alți artiști sau formații. Prin virtuozitate și blândețe, a reușit să fie un exemplu pentru artiști.


A fost foarte iubit de prieteni și de oamenii care au avut șansa să îl cunoască cu adevărat. Un om nonconformist, de multe ori trăind la extreme, ne-a bucurat cu bunătatea sa, autenticitate, umor și spiritul său liber până în ultimul moment. El a fost Atanasie Pârvu”, ne-a declarat Cristi Iakab, unul din artiștii cu care Pârvu a cântat de nenumărate ori de-a lungul timpului.

Funeraliile artistului au avut loc marți, 6 octombrie, în comuna Iablanița din județul Caraș Severin, unde artistul s-a stabilit în ultimii ani. Tase Pârvu este subiectul primului reportaj – documentar realizat de Asociația Cultrală Embargo în cadrul unui proiect mai amplu, care a fost filmat în luna iunie a acestui an. Documentarul face parte din proiectul PofTim Cultură!, realizat de Asociația Culturală Embargo, împreună cu SharpShooter Media Productions și cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

„Episodul Tase Pârvu este primul realizat, din păcate pesonajul principal a plecat de lângă noi și vom rămâne doar cu amintirea. Drum lin Tase!“, spun realizatorii acestui reportaj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.