Primarul ales al Timișoarei despre viitorii subalterni: „Pe mine nu mă interesează...

Primarul ales al Timișoarei despre viitorii subalterni: „Pe mine nu mă interesează declarații de iubire, ci criteriile de performanță. Pot să mă și înjure câtă vreme își fac treaba”

2
DISTRIBUIȚI

Invitat luni seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, primarul ales al Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că este cu adevărat o revoluție pentru că prima oară după 30 de ani timișorenii au ales un politician care nu a fost comunist.

„Nu a fost doar un semnal foarte clar, ci acest rezultat reflectă o realitate timișoreană, am fost ales de oameni tineri și bătrâni, de oameni simpli și universitari. Sunt foarte conștient de responsabilitatea pe care o am. Cu toată modestia, chiar dacă unii au votat ca să-l învingă pe Robu, au dorit o schimbare. Această schimbare exprimă valorile timișorene dincolo de partide”, a declarat Fritz luni seara.

Întrebat de jurnalistul Dragoș Boța cum comentează afirmațiile liderului PSD Timiș, Alfred Simonis, despre faptul că și-a sărbătorit victoria în Piața Operei, care este un loc sacru unde nu ar trebui sa se facă politică, noul primar ales a răspuns: „Înțeleg că pentru domnul Simonis Piața Victoriei stârnește niște amintiri neplăcute, este locul unde au protestat timișorenii împotriva Guvernului Grindeanu în 2017. Dar pentru mine a fost locul potrivit pentru reafirmarea valorilor timișorene”.

Dominic Fritz a mai spus că a dat interviuri pentru presa națională, dar și pentru televiziuni și ziare din Germania, Austria, Elveția.

„De la Revoluție încoace nu s-a mai scris atât de bine pentru Timișoara, fac multe interviuri pentru că este un capital de imagine pentru oraș, deși ar trebui să lucrez alături de echipa mea”, a declarat Fritz.

Noul primar al USR Plus a precizat, la solicitarea moderatorului emisiunii, că își menține afirmația făcută anterior, în seara câștigării alegerilor: „nu vă așteptați ca primarul să facă tot, este și treaba cetățenilor”.

„Eu mi-am început campania electorală cu acest slogan: „Ce să faci? Ai ce să faci!” și am continuat în fiecare zi în discursurile de campanie.


A fost un mesaj foarte puternic de campanie și fiecare va trebui să se implice. Votul împotriva domnului Robu a fost un vot de suferință că oamenii nu au fost implicați, nu au fost băgați în seamă. Potențialul care există în Timișoara nu este doar în administrație”, a declarat luni seara Dominic Fritz.

Întrebat ce părere are despre postarea de pe Facebook a directorului de la S.C. Piețe S.A., Ionuț Nasleu, care i-a catalogat drept homosexualii pe cei de la USR, Dominic Fritz a răspuns: „Nu doresc să comentez afirmații publice ale subordonaților mei, o să îi spun direct (n.r. – lui Nasleu)”.

Referitor la poziția pe care o are față de situația de la Poliția Locală, primarul ales al Timișoarei a spus că este evident pentru toată lumea ca lucrurile nu mai pot să continue așa.

„Poliția Locală are nevoie de o nouă definiție, e nevoie de o restructurare, să fie prezentă în cartiere. Nu se poate ca un director să fie 6 ani interimar și nu va fi singura instituție unde vom avea concursuri pe bune. Trebuie să văd realitatea juridică, ce contracte au, să le evaluăm performanțele. Politica înseamnă compromisuri, în Consiliul Local, în administrația mea nu partidele vor dicta politica de resurse umane în primărie, ci totul se va întâmpla pe baza criteriilor profesionale”, a declarat Dominic Fritz.

Acesta a mai spus că va avea purtător de cuvânt, spre deosebire de predecesorul său: „Va fi stabilit prin concurs, interesul meu e să găsesc cea mai bună persoană pentru acest post. Echipa mea a fost contactată de câțiva angajați ai primăriei, care ne-au spus la ce să fim atenți. Pe mine nu mă interesează declarații de iubire, ci criteriile de performanță. Pot să mă și înjure câtă vreme îș fac treaba. Adularea este o tehnică, dar cu mine nu va funcționa”.

După preluarea biroului de pe C.D. Loga, Fritz nu va face o prioritate din reamenajarea spațiului.

„Probabil o să schimb locul de chitară cu locul de pian, dar nu este prioritar. În primele zile o să cunosc angajații primăriei, dar nu merg acolo ca dușmanul colegilor mei. Cei care vor să facă parte din proiectul de transformare al Timișoarei sunt bineveniți. Vreau să intru acolo cu inima deschisă. Trebuie să vedem situația financiară, nu sunt sigur că toate lucrările sunt plătite, să vedem câte șantiere sunt deschise. Vreau să urgentez tot ce ține de stadion și de sala polivalentă. O temă cum e Capitala Culturală nu e ceva ce poate să aștepte 6 luni, trebuie să punem la cale un proiect vibrant”, a mai adăugat Fritz.

 

 

2 COMENTARII

  1. Bravo Dominic ! Familia Simonis conduce mafia din Timis momentan…. binenteles imputetnicita December securitate si pcr… ai grija si cu hotul de Danut Groza de la PNL ! Mult succes si grija la serpii astia … Multa sanatate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.