Dominic Fritz a fost validat ca primar al Timișoarei. Când va avea...

Dominic Fritz a fost validat ca primar al Timișoarei. Când va avea loc ceremonia de învestire

1
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a validat, astăzi, mandatul de primar al lui Dominic Fritz, după judecarea contestațiilor depuse de trei persoane.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu împotriva încheierii civile nr. 10.675/15.10.2020 pronunţată de Judecătoria Timișoara în dosar nr.25174/325/2020. Cu recurs, în 48 de ore de la pronunţare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Definitivă în ceea ce priveşte soluţia asupra apelului.


Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 28.10.2020”, se arată în decizia instanței.

Dominic Fritz a anunțat pe Facebook, imediat după publicarea deciziei Tribunalului Timiș, că a vorbit deja cu prefectul Liliana Oneț, și că învestirea sa va avea loc vineri, la ora 10.00.
„Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale. Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a scris Dominic Fritz pe rețeaua de socializare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.