Dominic Fritz reproșează PNL Timiș faptul că întreține un conflict artificial, dar...

Dominic Fritz reproșează PNL Timiș faptul că întreține un conflict artificial, dar va merge la învestirea lui Alin Nica

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz este de părere că după ce azi am trecut pragul de 3 infectări la 1.000 locuitori în Timișoara și nu mai sunt locuri în spitale, până la un scenariu de creșteri exponențiale nu mai este mult.

Primarul ales al Timișoarei se declară mâhnit de spectacolul politic pe care timișorenii sunt forțați să-l urmărească în aceste zile.

„Îmi pare rău de energia pe care o pierdem cu aceste joculețe. Am înțeles că Alin Nica a semnat astăzi, în fața presei dar nu și în fața partenerilor, textul parteneriatului pe care l-am negociat în bună credință de o săptămână, ca să transformăm Timișoara și Timișul într-un pol european de inovație. Care conține decizia comună «să constituim majorități din cele două formațiuni politice atât în Consiliul Local al Municipiului Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș».


Alin Nica refuză însă, din motive pe care nu le-am înțeles, să constituie aceste majorități nu doar pe hârtie, ci și în forurile politice pe care vrem să le conducem împreună. Funcțiile de vicepreședinți de Consiliul Județean si de viceprimari ai Timișoarei, după care spune că alergăm, trebuie să decurgă din votul cetățenilor din 27 septembrie. Instituțiile pe care le vom conduce amândoi nu sunt pe deplin funcționale fără vicepreședinți și viceprimari, prevăzuți de lege. Or aceste poziții trebuie validate de majorități, transparente și asumate. Nu puține au fost cazurile în care vechile partide au tranzacționat, pe ascuns, voturi pentru aceste funcții”, a transmis Fritz prin intermediul Facebook.

Primarul ales al Timișoarei a mai precizat că nu vrea ca această practică să continue.

„Acest «parteneriat loial și cinstit pe patru ani», așa cum e formulat în textul agreat, trebuie să se exprime în formarea unor majorități care să aleagă câte un viceprimar/vicepreședinte de la fiecare partener. Despre ce fel de parteneriat am vorbi altfel? E o înțelegere atât de firească că nu ne-a luat mult timp să clarificăm și agreăm acest aspect în timpul negocierilor. Restul e… nu știu. Dar constat cu mirare că PNL a dat deja drumul la postări sponsorizate pe Facebook despre acest conflict artificial. Mă duc înapoi la muncă și aștept să particip mâine, în calitate de invitat și ca primar ales al Timișoarei, la prima ședință a Consiliului Județean și învestitura noului președinte al Consiliului Județean, Alin Nica”, a mai transmis Dominic Fritz.

1 COMENTARIU

  1. ba, guvernanti handicapati, pot da statul in judecata pentru banii de asigurare medicala si garantat ii primesc inapoi, ba, CRETINILOR, ca de atata sunteti in stare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.