Dominic Fritz și-a făcut propria comisie de luptă anti-COVID. Ce specialiști au...

Dominic Fritz și-a făcut propria comisie de luptă anti-COVID. Ce specialiști au fost invitați să contribuie

0
DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, primarul ales Dominic Fritz a avut o serie de întâlniri pentru a avansa planul său și al echipei sale de a combate efectele pandemiei de coronavirus la Timișoara. Fritz s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, pentru a discuta o strategie de testare.

„Am stat de vorbă cu reprezentanții Horetim, asociația patronală a domeniul hotelurilor, restaurantelor și cafenelelor din Timișoara, și sunt hotărât să găsim soluții pentru ca această industrie să rămână în viață și în această perioadă foarte complicată. De asemenea, m-am întâlnit și cu prof. Marin Popescu, inspectorul şcolar general al Județului Timiș, pentru a-l asigura că Primăria va susține elevii timișoreni indiferent de scenariul epidemiologic. Imediat după învestirea în funcția de primar, care sper să se producă zilele următoare, va intra în funcțiune și o comisie de experți care mă va sfătui în legătură cu controlul epidemiei de COVID-19 în Timișoara. Am avut luni seara o primă întâlnire online cu ei și avem deja pe masă câteva măsuri bazate pe date epidemiologice și pe studii de impact din toate perspectivele. Mă bucur că au acceptat invitația mea să facă parte din comisie: conf. univ. dr. Emilian Popovici – vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie; dr.


Virgil Musta – șeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș; conf. univ. dr. Bogdan Nadolu – sociolog; dr. Octavian Jurma – medic și cercetător și dr. Val Mureșan – manager și inginer. Am convingerea că doar cu un parteneriat intens între instituții, experți, cetățeni și industrii putem controla epidemia în Timișoara și că doar împreună putem identifica acele soluții care să ne țină sănătoși și ca societate”, a transmis, astăzi, Dominic Fritz.

Duminică, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a anunțat că și forul pe care îl conduce a constituit un grup de lucru în același sens, grup din care „vor face parte medici, directori de spitale implicate în lupta împotriva Covid 19, specialiști în boli contagioase, în imunologie, reprezentanți ai DSP”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.