Dominic Fritz: Voi încuraja spiritul critic, e absolut necesar pentru o dezvoltare...

Dominic Fritz: Voi încuraja spiritul critic, e absolut necesar pentru o dezvoltare bună a orașului

2
DISTRIBUIȚI

Primarul ales al Timișoarei a spus astăzi, într-o emisiune televizată, că vrea să găsească cel mai bun administrator public din România pentru postul de city-manager și că fiecare post din primărie va fi ocupat pe merit.

„Vom organiza concurs pentru postul de city-manager, vreau să găsesc cel mai bun adminsitrator public în România și să-l aduc la Timișoara. Nu am o listă a oamenilor mei pentru nicio funcție, vor fi concursuri pe bune, pentru a încerca să atragem profesioniști în acele poziții.


Acest proces de restructurare în primărie va începe în curând, însă nu vreau să-l încep pe presupuneri, din afară. Trebuie să intru acolo, să începem un audit care cel mai probabil va dura destul de mult. O să stau și de vorbă cu toți funcționarii și angajații, iar abia apoi vom trage concluzii despre cum putem să eficientizăm structura, să profesionalizăm resursele umane din primărie, ca să performăm și să aducem rezultate pentru timișoreni”, a spus primarul ales al Timișoarei în cadrul emisiunii „Ancorat în realitate”, de la Tele Europa Nova.

Întrebat ce lecții a învățat din greșelile fostului edil-șef, Dominic Fritz a spus că „voi fi un primar care va respecta libertatea presei, un primar care respectă critica și care chiar cere un spirit critic în oraș și în primărie. Nu vreau oameni în jurul meu care-mi spun în fiecare zi cât de frumos și tare sunt. Vreau oameni care-mi spun «nu Dominic», sau «nu dom’ primar, aici eu văd lucrurile altfe, uitația, astea sunt argumentele mele», apoi prezint și eu argumente, sau rog un alt coleg să prezinte argumentele lui, și apoi tragem o concluzie. Eu cred că acest spirit critic, această gândire critică, e absolut necesar pentru o dezvoltare bună a orașului, și de aceea o să o încurajez, și nu o să o blochez, așa cum s-a întâmplat în trecut”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.