Dr. Voichița Lăzureanu: Situația este dramatică, mai avem un singur loc la...

Dr. Voichița Lăzureanu: Situația este dramatică, mai avem un singur loc la ATI. Doi pacienți, transferați de la București

1
DISTRIBUIȚI

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” mai există un singur pat disponibil. Dezvăluirea a fost făcută marți seara de către medicul infecționist Voichița Lăzureanu.

„Devine din ce în ce mai dramatică situația, am preluat ieri un pacient de la București și altul tot de la București a fost preluat de Spitalul Județean. Mai avem un singur loc pe Terapie Intensivă la Victor Babeș, însă mai avem paturi la Lugoj, în Timișoara la Spitalul Municipal. Avem și marele avantaj că zilnic se și externează pacienți și atunci se mai face loc. Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR are 30 de pacienți, au toaletă și chiuvetă, dar nu au dușuri, acum când bate vântul se mișcă și corturile, am înțeles că le-au venit acele containere”, a spus conf.


dr. Voichiţa Lăzureanu, coordonator Compartiment Terapie Intensivă Boli Infecţioase la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara, la emisiunea Pressalert LIVE.

Aceasta a mai precizat că în ultima perioadă nu doar că a crescut numărul de cazuri, dar virusul este tot mai agresiv și scade vârsta celor care dezvoltă forme grave ale bolii.

Întrebată dacă i se pare corectă decizia de a închide din nou restaurantele, dr. Voichița Lăzureanu a răspuns: „Eu nu sunt epidemiolog și o să vorbesc doar din punct de vedere al infecționistului, restaurantele nu sunt generatoare de focare, și-au luat măsuri de siguranță, mesele sunt distanțate, chelnerii poate mască și mănuși. Industria HORECA și așa este pe butuci, iar aceste măsuri o să-i omoare… Crimă este faptul că nu restricționezi totul cum ar trebui. Cel mai important rămâne testarea tuturor contacților, cei care sunt contacți și nu sunt testați infectează pe altcineva. Testele rapide doar de antigeni nu reprezintă fidel infecția acută. Virusul este un antigen și corpul produce anticorpi”.

De șapte luni aflată alături de colegii săi în lupta cu coronavirusul, dr. Voichița Lăzureanu spune că cele mai grele momente sunt acelea când stă de vorbă cu pacienții, ei au speranțe, dar ca medic știe că urmează să fie intubați, iar 8 din 10 pacienți intubați vor deceda.

„Totuși există fericirea de a avea pacienți care ies din ATI pe secție și apoi se externează din spital”, a mai adăugat conf. dr. Voichiţa Lăzureanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.