Drulă și Gorghiu, reacții dure după atacurile antisemite și homofobe ale lui...

Drulă și Gorghiu, reacții dure după atacurile antisemite și homofobe ale lui Nasleu

3
DISTRIBUIȚI

Declarațiile antisemite și homofobe ale directorului de la Piețe S.A., Ionuț Nasleu, au fost taxate dur joi seara la emisiunea Pressalert LIVE de către deputatul USR Cătălin Drulă și de către senatorul liberal Alina Gorghiu.

„Nu pot să comentez prea mult un astfel de delir incalificabil, xenofob, rasist. Genul acesta de personaje arată și de ce a fost nevoie de o schimbare în Timișoara și de ce am primit încredere în Timișoara. E trist că un astfel de om e membru într-un partid important și că nu e un membru oarecare. Este revoltător că are o funcție publică importantă în acest oraș, ceea ce sper să se schimbe foarte curând”, a spus Drulă.

„Dați-mi voie să cred că negocierea dintre două partide care au responsabilitatea creării unei majorități atât în Consiliul Local cât și în Consiliul Județean nu va sta în declarația unui simplu membru de partid, oricât de neinspirată și jignitoare ar fi ea. Sigur că nu doar în PNL vedeți astfel de declarații absolut hazardate și nedemne pentru un membru de partid.


Le vedeți constant pe toată scena politică. Ce este sănătos în Partidul Național Liberal este că foarte repede am luat decizia de a discuta și de a propune excluderea domnului Ionuț Nasleu pentru că partidele, așa cum funcționează orice instituție în România au regulamente, au statut după care funcționează, sunt niște pași procedurali pe care suntem obligați să îi respectăm. Chiar dacă a greșit flagrant Ionuț Nasleu, procedura trebuie respectată. Eu personal și PNL ne-am simțit lezați de declarația pe care a făcut-o, e una extrem de nefericită,  mă delimitez de ea. Partidul Național Liberal, prin persoana lui Alin Nica, a făcut această delimitare publică, motiv pentru care oricine s-a simțit lezat de declarațiile lui Nasleu primește astăzi public scuzele mele”, a precizat liderul liberal Alina Gorghiu.

Când a fost întrebată de ce nu a reacționat PNL de la prima declarație la adresa celor din USR a fost făcută în 30 septembrie, când Nasleu a scris pe Facebook că „homosexualii de la USR vor să pună la Piețe un pierzător”, Gorghiu a susținut că „vă rog să mă scuzați, dar nu sunt unul din oamenii care urmăresc postările, nu am capacitatea să urmăresc postările tuturor membrilor de partid. Am văzut declarații nefericite, repet, pe toată scena politică, mai ales după ce le-a ridicat presa la rang de știre. O condamn dacă a făcut și acea declarație și veți vedea decizia PNL în ceea ce îl privește pe Ionuț Nasleu. Nu vom ascunde niciodată sub preș mizeria, dacă ea există, vom lua decizii imediate și vor fi extrem de prompte. Iar în ceea ce privește declarația vor fi sancțiuni și nu ezită nimeni cu așa ceva. Aș prefera să nu lungesc vorba pe acest subiect pentru că nu este un membru relevant în PNL, îmi pare rău că a făcut această declarație, cum de altfel dezavuez orice fel de declarație a vreunui membru de partid, indiferent cum se cheamă partidul acela, care are legătură cu homofobia, cu xenofobia, cu orice manieră de a jigni o categorie socială în orice fel”.

3 COMENTARII

  1. nu citesti postarile, gorghiule, dar a fost pe toate stirile din oras. AH, stim, da, nici stirile de timisoara nu le citesti, de ce le-ai citi?? tu citesti stirile de plescoi sau de unde esti. nu pacaliti pe nimeni, penelistilor. robulake ce mai cauta in partid? 0 voturi pentru pnl de la mine si toti cunoscutii mei

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.