Drumețiile și turismul în pădurile din Arad, interzise. Care este motivul

Drumețiile și turismul în pădurile din Arad, interzise. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile din Arad au interzis, sâmbătă, pentru următoarele trei luni drumețiile și alte activități turistice în pădurile de județ după ce a fost depistat un nou focar de pestă porcină africană, în localitatea Sodocor.

Potrivit deciziei Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad, interdicția intră în vigoare duminică.

„Se interzic, pe o perioadă de 90 de zile, începând cu data de 25.10.2020, drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate etc.,) cu excepția vehiculelor care desfășoară activități autorizate în zonă.


Nu intră sub această interdicție competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri”, se arată în hotărâre.

Autoritățile anunță că perioada poate fi prelungită în funcție de situația epidemilogică.

Decizia a fost luată având în vedere situația epidemiologică de pe raza județului Arad, în ceea ce privește pesta porcină africană și a confirmării unui nou focar în localitatea Socodor, și evoluția bolii la mistreți, pe raza Fondurilor de vânătoare Șiria, Arăneag și Conop

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.