Ediție specială a festivalului „Tradiții la români”, la aniversarea a jumătate de...

Ediție specială a festivalului „Tradiții la români”, la aniversarea a jumătate de secol a Ansamblului „Banatul” UPDATE Festivalul va putea fi urmărit online

0
DISTRIBUIȚI

La împlinirea a 50 de ani de existență a ansamblului profesionist „Banatul”, Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș organizează un eveniment artistic de anvergură – Festivalul Național de Folclor „Tradiții la români”. Ediția din acest an, cea de-a VII-a, care se dorește a fi una cu totul specială, va avea loc în 15 octombrie, de la ora 18.00, în sala mare a teatrului național, dar din cauza condițiilor impuse de pandemia de coronavirus, locurile disponibile vor fi limitate în conformitate cu normativele în vigoare.

Soliști ai galei aniversare vor fi Elena Jurjescu, Aurelia Ardelean, Nelu Ungurușan, Maria Petchescu, Adrian Stanca, Carmen Popovici-Dumbravă, Otilia Duma, Cornelia Lupulescu, Maria Milu Sorescu, Dana Gruescu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop, Iasmina Iova, Daniel Scorobete, Alexandra Acs, Bogdan Firu și Alin Didraga.


Alături de ei vor urca pe scenă instrumentiștii Ion Pieptănar, Luță Popovici, Ioniță Ienea, Marius Cârnu, Deian Galetin și membrii familiei Vincu, Ilie, Radu și Radu jr.

Invitații festivalului sunt artiști consacrați ai folclorului bănățean, îndrăgiți și admirați în întreaga țară: Andreea Voica, Liliana Laichici, Mihaela Petrovici, Nicu Novac, Dumitru Teleagă, Ghiță Călțun Brancu.

Orchestra ansamblului profesionist „Banatul” va fi condusă de dirijorul Sebastian Roșca, iar coregrafia poartă semnătura unică a cuplului Brândușa și Nicolae Stănescu. Spectacolul va fi prezentat de Felicia Stoian.

Intrarea se va face doar pe baza invitațiilor, care vor fi disponibile exclusiv online, pe site-ul www.ccajt.ro, începând de astăzi.

UPDATE Festivalul Național de Folclor „Tradiții la români”, programat pentru data de 15 octombrie, va avea loc fără spectatori, dar va fi transmis în direct, atât pe pagina de Facebook a Ansamblului Profesionist „Banatul” cât și pe pagina asociației ProDatina. Transmisiunea online va încep la ora 18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.