Elevii de la „Lenau”, pe scena Teatrului German din Timișoara. Ce spectacole...

Elevii de la „Lenau”, pe scena Teatrului German din Timișoara. Ce spectacole sunt programate

0
DISTRIBUIȚI

Luna octombrie prilejuiește spectatorilor teatrului german două seri de teatru în vreme de pandemie cu grupele NIL ale elevilor de la liceul „Nikolaus Lenau”, coordnate de actrițele Isolde Cobeț și Isa Berger, sub genericul „Teatru trebuie să fie”.

În 13 noiembrie, de la ora 17.00, aceștia vor prezenta în sala mare a teatrului german un colaj de poezie și texte care au în centru figura clovnului în mai multe ipostaze, Pierrot și Arlechino, urmat de comedia „Ursul” de A.P. Cehov, iar în cea de-a doua zi, de la aceeași oră, vor fi prezentate spectacolele „Karla și Charlotte” de Claudia Kumpfe, povestea comică a două prietene care învață să treacă peste problemele cu care se confruntă, și „Sleepover”, în care trei adolescente povestesc publicului cum au trăit ultimele luni de pandemie.

Spectacolul invitat „Gemma Habibi”, scris și interpretat de Robert Prosser (text și voce) și  tânărul muzician Lan Sticker (percuție), cu participarea actorilor teatrului german Olga Török și Richard Hladik, va avea loc în 1oc în 18 octombrie, de la ora 19.30, în sala teatrului german.


Bazat pe romanul cu același titlu, spectacolul, un performance despre obsesie, prietenie și devotament, îmbină recitarea, artele marțiale și rap-ul iar ritmurile variază de la cele de jazz la altele dure, într-o poveste despre refugiații sirieni care sosesc în Europa și revoltă societatea, despre antrenamentele pentru campionat ale lui Lorenz și despre Zain, prietenul kurd al acestuia, care visează un mare succes în lumea boxului. Publicul va avea parte de o neobișnuită legătură între literatură și muzică, delimitată prin respirație, cântec și limbă, cu o percuție virtuoasă, fără teamă de improvizații. Spectacolul a fost pus în scenă cu sprijinul Forumului Cultural Austriac, în parteneriat cu teatrul german timișorean.

Anunțata premieră din 28 octombrie, „Dumnezeul Kurt”, va avea și o avanpremieră, în 27 octombrie, de la ora 19.30, în sala teatrului german, spectacolul fiind supratitrat în limba română.

La toate spectacolele, biletele pot fi procurate pe www.biletmaster.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.