Emisiune specială la 20 de ani de B-ton: „După contactul cu publicul...

Emisiune specială la 20 de ani de B-ton: „După contactul cu publicul pe timp de pandemie, am tras următoarea concluzie: lumea e de cel puțin 10 ori mai receptivă“

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul emisiunii Remix realizată de Doru Rocker Ionescu, care va fi difuzată sâmbătă 31 octombrie, de la ora 22, la TVR 3, melomanii vor avea parte de o ediție specială dedicată formației arădene B-ton, trupă care în 2020 a împlinit 20 de ani de existență.

„Anii ’90 au fost, fără îndoială, cei ai rockului alternativ românesc. În cazul autohton, după Revoluție și până la relansarea showbiz-ului, nu a fost ușoară emergența unui subgen cu atâtea influențe din funk, punk ori new-wave, bineînțeles metal și electro. La concretizarea acestuia la scară națională, a contat mult noua generație de fani, de tineri melomani care au susținut cu frenezie trupe de seama lor, cu «apucături» muzicale așijderea. Grupul arădean B.Ton (cu antecedente și reminiscențe power-metal) a urcat în jurul anului 2005 în topuri, după ce a apărut pe două compilații și a lansat discul «Văduva albă». Cu un rodaj semnificativ într-unul dintre primele cluburi românești postdecembriste din municipiu – Rock Only, apoi și prin țară. Atunci a existat și un desant filmat (live) în Club A pentru emisiunea «Remix – Rock Forum», în componența: Fly – voce și chitară, Călin – bass, Dănuț – tobe. Din păcate, în timp, depărtarea de București și-a spus cuvântul, unii membri s-au schimbat, activitatea oficială a trenat… dar a rămas muzica făcută din plăcere, atunci când astrele s-au aliniat. În 27 decembrie 2019, un concert la clubul Flex din Arad strângea rândurile în preajma unui nou album discografic, de unde și invitația în emisiunea TVR 3 și rugămintea echipei «Remix» de a fi filmat.


Lui Fly și Dănuț li se adăugase unul dintre vechii membri – Gălbenuș -, la bass fiind ajutați de Kraemer. Din păcate, pandemia a părut să le taie din elan. Apoi i-a ambiționat, apărând în câteva concerte (în 2020, când se împlinesc 20 de ani de la înființare). În aprilie, cu noul basist Gim, arădenii au lansat un videoclip – «4 și 20» – filmându-se ca mulți alții, fiecare acasă. În mai, o producție profesionistă, care de altfel închide emisiunea: «Aluminium». Și deschide clar apetitul pentru disc. Un al doilea album (pe care vor figura probabil și alte piese din live-ul 2019 precum «Licurici», «Uită-te-njur», «Viodome»), care are de făcut față concurenței vechilor compoziții «Tic-tac», «Promit», «Imaginează-ți», «Culori»… și firește «(Toată lumea e) Beton»!“, a spus binecunoscutul realizator de emisiuni Doru Rocker Ionescu despre acest episod.

„2020, pentru noi a fost un an destul de productiv. Am avut timp să lucrăm la finalizarea câtorva piese și două videoclipuri. Am avut ocazia să dăm și câteva live-uri, unul dintre ele fiind chiar la Hamei în Timișoara. A fost o surpriză plăcută atât pentru noi cât și pentru cei prezenți, din ciclul «de neuitat». Inițial, emisiunea era programată pentru luna mai a acestui an, dar cu pandemia asta s-a cam dat totul peste cap… În orice caz suntem nerăbdători să vdm cum ne va surprinde Doru Ionescu având în vedere că a presărat și ceva material de acu 15 ani din celebrul Club A. Deocamdată ne pregătim pentru viitor… Adică concerte online. Ne găsiți pe Youtube sau pe Facebook. Ca o observație după contactul cu publicul pe timp de pandemie, am tras următoarea concluzie: lumea e de cel puțin zece ori mai receptivă”, ne-a declarat solistul trupei arădene, Flaviu-Ovidiu Stuhuleț („Fly“).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.