Europarlamentarul Vlad Botoș: Timișoara nu este nici pe departe pregătită pentru a...

Europarlamentarul Vlad Botoș: Timișoara nu este nici pe departe pregătită pentru a face față cu cinste titlului de Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Europarlamentarul arădean Vlad Botoș a anunțat că după mai multe discuții purtate în ultimele luni la parlamentul european cu colegii din comisia CULT și cu comisarul european pe probleme de cultură, Mariya Gabriel, în vederea găsirii unor soluții pentru capitalele culturale care nu pot duce la îndeplinire proiectul, comisia a votat amânarea titlului pentru orașele care ar fi trebuit să-l dețină în 2021. Timișoara va fi capitală europeană în anul 2023, împreună cu orașul maghiar Veszprém și Elefsina din Grecia, spune Vlad Botoș, precizând că el a fost raportor din partea grupului Renew Europe pentru acest proiect.

„Din discuțiile avute în primăvară cu reprezentanți din mediul culturii timișorene și cu Dominic Fritz, ne-am dat seama că Timișoara nu este nici pe departe pregătită pentru a face față cu cinste acestui titlu, iar motivele sunt multe”, a scris europarlamentarul USR-PLUS pe pagina sa de Facebook.


„A fost un moment de speranță, un moment în care ne-am gândit că vom avea parte de surprize plăcute, de o atmosferă cu adevărat europeană chiar aici, în inima Banatului. Pandemia a făcut ca toate acestea să fi extrem de nesigure, după care a pus în pericol chiar desfășurarea tuturor evenimentelor”.

După ce amânarea a fost acceptată, Botoș consideră că „mai sunt doi ani de zile în care Timișoara poate să pregătească un adevărat regal al culturii, în care noua administrație a orașului de pe Bega poate dovedi că are atât viziune, cât și capacitatea de a pune în aplicare planurile. Totul depinde, cu siguranță  și de modul în care autoritățile române, la nivel național și local vor gestiona această pandemie pentru ca lucrările de pregătire pentru acest titlu câștigat de Timișoara să poată continua. Este deosebit de important ca Timișoara să-și îndeplinească misiunea culturală cu succes pentru că titlul de capitală culturală face mai mult decât să pună în evidență cultura și să-i dea o adevărată valoare economică, acest titlu schimbă oameni, schimbă mentalități atunci când este gestionat cu profesionalism. Timișoara avea nevoie de o păsuire și chiar asta am obținut. Mult succes și să ne vedem cu bine și cu multe evenimente culturale în 2023”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.