Formația Rockabil susține un concert alături de un invitat special din Italia,...

Formația Rockabil susține un concert alături de un invitat special din Italia, Luigi Venturini

0
DISTRIBUIȚI
Formația Rockabil va susține un concert special alături de invitatul special Luigi Venturini

Melomanii bănățeni au parte de un recital special care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul căruia membrii formației Rockabil vor cânta alături de un invitat din Italia, Luigi Venturini.

„L-am cunoscut pe Luigi Venturini în toamna anului 2018, cu ocazia unei vizite la Crăciunelu de Jos, lângă Blaj, de unde este soția mea, fiind și el căsătorit cu o fată de-a locului. După o cântare ad-hoc la el acasă, unde ne-am sincronizat de minune, am hotărât ca de îndată ce s-ar ivi ocazia, să vorbesc cu băieții din trupă și dacă vor accepta, să-l invităm la un viitor concert alături de noi.


Ocazia s-a ivit pe 31 august 2019, când a cântat ca invitat alături de trupa Rockabil în concertul susținut la terasa «La Aeroport» din Buziaș“, explică Valentin Ivănescu, solistul formației Rockabil conteztul acestui eveniment.

Luigi Venturini a pus bazele formației „Anime Nere“ în anul 1965, alături de care a cucerit o serie de premii la diverse concursuri din Italia. Printre artiștii italieni cu care a colaborat de-a lungul timpului se numără și Rokes, autorul melodiei „E la pioggia che va“, melodie care se va auzi și-n cadrul concertului care va avea loc în acest weekend. Anul trecut, Luigi Venturini a câștigat premiul pentru cea mai bună voce în cadrul evenimentului Verona Beat și de-a lungul anilor a cântat pe aceeași scenă cu nume celebre ca The Yardbirds, Eric Burdon, Dino, Rocky Roberts sau Patty Pravo.

Formația Rockabil a lansat la sfârșitul anului trecut cel de-al doilea material discografic, „Un cântec promis“. Albumul formației alcătuite din personaje binecunoscute din scena rock bănățeană conține nouă compoziții originale și o prelucrare după un minunat cântec tradițional de Crăciun. Membrii formației alcătuite din Grigore Bujor Hariga – chitară solo, Valentin Ivănescu – voce, Marian Draghia – chitară solo și Constantin Borozan – tobe au avut programate o serie de concerte și alte acțiuni de promovare a acestui disc care nu s-au mai concretizat din cauza pandemiei și reușesc la fiecare concert de-al lor să ofere crâmpeie de cultură muzicală, oferindu-le spectatorilor informații interesante despre compozițiile pe care le interpretează.

Concertul trupei Rockabil alături de invitatul special Luigi Venturini va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, cu începere de la ora 17, la terasa La Aeroport din Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.