Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, condamnat la 5 ani de închisoare

1
DISTRIBUIȚI

Fostul trezorier al PSD, Mircea Gheorghe Drăghici, a fost condamnat, joi, la 5 ani de închisoare în dosarul subvențiilor. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă.

Magistrații ÎCCJ l-au condamnat, joi, pe Mircea Gheorghe Drăghici la 4 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate și i s-au interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în oricare alte funcţii publice; dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii şi dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale.

De asemenea, Drăghici a fost condamnat la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

Cele două pedepse au fost contopite, astfel că Mircea Drăghici urmează să execute pedeapsa de 4 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, astfel că totalul pedepsei va fi de 5 ani de închisoare.

Drăghici a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, instanța constatând că persoana vătămată, respectiv Partidul Social Democrat, nu s-a constituit parte civilă în cauză.


.

Magistrații au decis și confiscarea de la Mircea Gheorghe Drăghici a sumei de 19.000 euro în echivalentul în lei la data executării prezentei sentinţe.

Decizia ÎCCJ nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil.

În luna septembrie 2019, instanţa supremă a dispus începerea judecării pe fond în acest dosar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.