Gabriela Ciucă, membru al Asociației Timișoara 2021: „Am cerut ca noul statut...

Gabriela Ciucă, membru al Asociației Timișoara 2021: „Am cerut ca noul statut care îi acorda drepturi nelimitate lui Nicolae Robu sau noului primar să fie declarat nul”

0
DISTRIBUIȚI

Gabriela Ciucă, membru al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii a postat pe Facebook o scrisoare deschisă în care precizează cum a decis să lupte cu camarila politică din jurul Asociației. Aceasta a cerut ca noul statut care îi acorda drepturi nelimitate lui Nicolae Robu să fie declarat nul, iar el sau noul primar care îi urmează la conducerea orașului, să rămână pe poziția de președinte onorific din care să nu poată face lucrurile discreționar. Contestația va fi dezbătută de instanță în data de 27 noiembrie.

Iată ce a punctat în scrisoarea deschisă:

„Mi-a fost imposibil să accept nemernicia sfidătoare a domnului Nicolae Robu și aroganța doamnei Simona Neumann față de lumea culturală a Timișoarei. Nu poți să-ți bați joc de un proiect relevant pentru oraș și pentru țară, așa cum nu poți să calci în picioare la nesfârșit oameni care se încăpățânează să facă artă de subzistență în condiții grele. Este inadmisibil să pui monopol pe o entitate în care s-a investit emoțional și financiar, în care membrii au intrat de bună credință, iar tu ca autoritate să o lași să fie manipulată de o camarilă abonată la banii publici. Acesta este motivul pentru care am depus în instanță o contestație prin care am speranța că voi obține anularea unor măsuri abuzive și ilegale prin care fostul primar a pus mâna pe Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. M-a revoltat incredibil faptul că permanent au fost excluși din proiecte oameni de profil din plan local, profesioniști și specialiști care n-au fost acceptați pe motiv că nu se înclină suficient în fața primarului sau a acoliților lui, sau, și mai grav, că nu se ridicau la standardele directorului executiv, o Simona Neumann care a rămas exclusiv cu meritul că a obținut titlul, dar fără să știe să gestioneze ulterior o relație câștigătoare și cu instituțiile, organizațiile sau cu oamenii de cultură de anvergură din Timișoara.


Când am înțeles că bunul simț și speranța sunt degeaba, am considerat că trebuie să iau atitudine și să fac ceva concret. Iar momentul în care primarul Nicolae Robu a intervenit abuziv împotriva asociației și a membrilor acesteia, doar pe motivul că el este stăpânul absolut și poate face ce vrea, chiar și aberații lipsite de justificări legale, s-a umplut paharul și a fost momentul să iau atitudine. Iar aceasta a însemnat o contestație prin care am cerut: „nulitatea absolută a convocării AGA a asociației din data de 22.07.2020, a Hotărârii AGA a asociației din data de 31.07.2020, prin care a fost adoptat un nou Statut al Asociației, precum și a împuternicirii acordate de către primarul Nicolae Robu, Președinte Onorific al Asociației, secretarului Asociației de a realiza o astfel de convocare – pentru nerespectarea cerințelor legale și statutare imperative privind convocarea Adunării Generale.” Da. Am cerut ca noul statut care îi acorda drepturi nelimitate să fie declarat nul iar Nicolae Robu, sau noul primar care îi urmează la conducerea orașului, să rămână pe poziția de președinte onorific din care să nu poată face lucrurile discreționar. Contestația va fi dezbătută de instanță pe 27.11.2020, ora 10.00.

Sunt născută în Timișoara, oraș pe care nu l-am părăsit niciodată, și am prețuit întotdeauna vremurile, chiar și cele mai tulburi, în care am beneficiat de artă și cultură la nivel european. Tocmai de aceea sunt un om implicat, unul care de ani de zile susține cultura prin sponsorizări, organizări de evenimente, acțiuni caritabile sau lobby susținut. Salvarea Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara, care a fost în situație de executare silită, este un proiect special, în care am pus energie, suflet, emoție, și care în final a fost o reușită. Revenind la oraș și la proiectul care ar trebui să ne aducă plus valoare culturală, din păcate lucrurile sunt într-o mare ceață. Ultimii ani au arătat că Timișoara 2021 „a servit” fie doar pâine și circ, cu mult ajutor din partea domnului Robu, fie evenimente culturale de nișă care au generat zero impact pentru publicul larg. Doresc să văd că o Capitală Europeană a Culturii este mult mai deschisă pentru publicul larg și că integrează cu adevărat artiștii locali de toate genurile, fără preferințe și dedicații”, a transmis Gabriela Ciucă, membru al Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.