Imagini rare cu o pisică salbatică ieșită la vânătoare într-o pădure din...

Imagini rare cu o pisică salbatică ieșită la vânătoare într-o pădure din Banat VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Imagini nocturne cu o pisică sălbatică ieșită la vânătoare într-o pădure din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au fost realizate cu ajutorul unei camere Romsilva montată în sălbăticie

O cameră de monitorizare a faunei instalată de specialiștii Romsilva în pădurile din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului au surprins o pisică sălbatică ieșită la vânătoare.


Sunt imagini nocturne care arată un animal solitar, văzut foarte rar de oameni.

Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, iar lungimea cozii este de cel mult 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, situat în sud-vestul țării, are o suprafață de 36.052 hectare. Aici există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

În interior se găsesc 672 de specii, din care 80 sunt protejate de convenții internaționale, precum lupii și râșii, jderii, pisicile sălbatice, mistreții, cerbii și căprioarele. De asemenea, în parc sunt numeroase specii de păsări, amfibieni, pești și reptile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.