Interlopii din Parlament

Interlopii din Parlament

3
DISTRIBUIȚI

S-au gândit cinci pesediști că ar cam fi momentul, pe final de legislatură, să umble un pic la Legea 544, pentru că probabil li se pare că prea liber e accesul la informațiile de interes public. Da știu, e vorba de patru deputați PSD și unul PNL, dar serios, mai e vreo diferență?

Peța-Ștefănescu Eliza-Mădălina, Bontea Vlad, Ilisanu Claudiu, Vișan George (toți PSD), respectiv Roman Florin (PNL) sunt semnatarii propunerii de modificare a legii care reglementează accesul la informațiile de interes public. Informații cum ar fi modul în care sunt cheltuiți banii publici de către administrațiile locale, ce averi au mai făcut parlamentarii și în general orice mai fac aleșii noștri cei de toate zilele, pentru că ne privește pe toți. Dar nu ar trebui să ne privească, în opinia celor cinci. În traducere, ce te interesează pe tine ce facem noi cu banul public? Numeroase nereguli sau chiar fapte penale au fost scoase la iveală de cereri făcute pe Legea 544 de jurnaliști, ONG-uri sau simpli cetățeni. Printre piedicile propuse în propunerea de modificare a legii se numără instituirea unei taxe pentru accesul la informații sau chiar nstituirea unor cazuri generalizate de refuz pentru furnizarea informațiilor de interes public, desigur foarte vag formulate.

Și mi se pare cel puțin ciudat că tu, ca funcționar public, care ești plătit din bani publici și administrezi bani publici, ai o problemă cu faptul că informațiile de interes public sunt prea accesibile.


Chiar dacă nu sunt întotdeauna, pentru că se întâmplă și acum, destul de des, ca o cerere pe 544 să fie împinsă până la limita extremă a timpului legal de răspuns, iar în unele situații chiar să fie ignorată total. Ne deranjează că se află niște lucruri ilegale, nu ne deranjează că se comit niște ilegalități.

Exact ca și „celebrii” „interlopi” din Timișoara (nici nu mai știam ce cuvânt să pun în ghilimele). Lor nu li se părea nimic în neregulă cu faptul că plimbau cocaină de la unul la altul sau că băteau oameni până îi băgau în spital. Nu, problema este că ne anchetează procurorul ăla, ba chiar mai mult, tot scrie de noi ziaristul ăla. Interlopii din Timișoara s-au gândit că o soluție ar putea fi asasinarea ziaristului care tot publica informații despre ei. „Interlopii” din Parlament au alte pârghii la dispoziție pentru suprimarea informațiilor de interes public care i-ar putea deranja dacă ar fi făcute… publice.

Presupun că e o totală coincidență faptul că firma soțului deputatei Peța-Ștefănescu Eliza-Mădălina, prima pe lista inițiatorilor acestui proiect, a derulat în ultimii ani afaceri de milioane de euro din bani publici în Craiova și în alte localități din Dolj. Exact genul de informație de interes public care se poate obține pe Legea 544. Pe care acum soția grijulie vrea s-o schimbe „din pix”.

3 COMENTARII

  1. Ce dracu de analogie ai incercat sa faci intre faptele interlopior din Tm si informatiile despre jaful la banul public(de primii ati scris de dimineata pana seara iar de gruparile politico mafiote din multele partide doar daca va cadea bine sponzorizarea)despre ce dracu de asasinate scrieti (o gramada de basme de adormit prostii,ca se dorea asasinarea unui jurnalist no_name dar ca o anumita familie de romi,a intrat si batut o familie in propria casa in zona centrala pentru a-i determina sa vanda imobilul la pretul impus de clan,in urma cu doua saptamani refuzati sa scrieti,despre procurorii DIICOT care inchid dosarele acestea si sprijina din umbra nu aveti curaj sa scrieti sau nu primiti informatii ???,jurnalism pe genunchi executat la comanda)

  2. Intr-o țară normală această duduie ar fii anchetată ptr trafic de influență in formă continuată, prezumându-se interesul ei direct in modificarea legii. Dar cum procurorii DNA au intrat in hibernare de la alungarea lui Kovesi, desi se lăfăie in privilegii si imunități asigurate de acest popor jefuit de tilhari cu tupeu maxim

  3. Eliza Peța Ștefănescu este o minune oltenească. Se întâmplă ca tatăl domniei sale să fie mare lider sindical la Craiova. Om independent care se luptă cu dușmanii: elitele politice care ne conduc. Eliza termină Horticultura și uite așa fără nici o legătură cu tatăl este angajată consultantă cel mai probabil pe aranjamente florale si biodiversitate la cabinetul parlamentar al Olguței Vasilescu.
    Puteti gasi pe Google restul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.