Ioan Popa, primarul liberal reales la Reșița, model pentru Dominic Fritz. USR...

Ioan Popa, primarul liberal reales la Reșița, model pentru Dominic Fritz. USR PLUS și PNL încep mâine negocierile pentru Consiliul Local Timișoara și CJ Timiș

3
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz a motivat, într-un video pe pagina sa de Facebook, „tăcerea” online din ultimele zile. Primarul ales al Timișorei a explicat că și-a petrecut timpul în numeroase ședințe și întâlniri, pe viu și online, menite să pregătească mandatul pe care îl va prelua în curând. Acesta a menționat și că mâine va participa la prima întâlnire între USR PLUS și PNL, în vederea negocierii majorităților din consiliul local și CJ Timiș.

Astăzi, Dominic Fritz a fost într-o vizită la Reșița, unde s-a întâlnit cu Nelu Popa, primarul PNL ales pentru un al doilea mandat. „Reșița are un primar care tocmai a fost reales cu o largă majoritate. Când a fost ales pentru prima dată, acum patru ani, a spus la fel ca și mine că vrea să facă curățenie și în primărie, a eficientizat foarte mult primăria, a restructurat tot aparatul, și acum se văd deja rezultatele. Pentru mine e important să învăț din experiența celor care au mai trecut printr-un proces de reformă, pentru că e clar că Primăria Timișoara are nevoie de reforme foarte mari”, a spus Fritz.

„Pentru asta am nevoie și de majoritate în consiliul local.


USR PLUS are 13 din 27 de consilieri, asta înseamnă că ne mai lipsește un singur vot pentru majoritate. Mâine vom începe să negociem cu PNL, dacă găsim cumva o soluție pentru o majoritate împreună cu PNL și în Timișoara, dar și la nivel de consiliu județean. Deci mâine va fi un prim pas pentru a vedea dacă putem să devenim parteneri într-un mod mai formal. Așteptarea mea este să nu începem să negociem funcții pentru tot felul de directori care vor să rămână pe poziții, sau pentru alți oameni de partid pe care să-i aducem. Noi acolo vom negocia proiecte și principiu, și bineînțeles că principiul de competență, de meritocrație, de transparență, să recrutăm oameni pe baza unor concursuri pe bune, acest principiu este cel mai important pentru mine și pentru proiectul pe care vreau să-l construim împreună. Nu este un secret că PNL Timișoara a pierdut alegerile tocmai pentru că în ultimii ani nu a respectat aceste principii, și cred că cei care ne-au votat au exprimat foarte clar dorința pentru o administrație profesionistă, onestă și deschisă, și sper că partenerii noștri potențiali au înțeles acest mesaj din partea electoratului și vom găsi o bază comună pentru proiectele din Timișoara. Pentru că proiecte sunt destule. Am fost și la ADR Vest, nu e vorba de lipsă de bani, trebuie doar să vrem, să ne organizăm să putem propune și implementa proiecte. Sunt foarte optimist pentru următorii patru ani, încă o dată, dacă înțelegem că nu trebuie să schimbăm doar un pic la suprafață, ci trebuie să schimbăm anumite lucruri de la rădăcină”, a mai spus Dominic Fritz.

Foto: Arhivă

3 COMENTARII

  1. Băi Spritz mai du-te-n spre plm cu vrajelile astea de buftea! Bullshit-urile tale corporatiste tin anul asta si putin din 2021 la fraierii care te-au votat.

  2. Dle Fritz, imi pare rau ca ati spus asta. Prezenta la vot in Resita a fost de 27%. Din acestia, primarul Ioan Popa a obtinut 70%. Daca ati stii cata coruptie este in administratia locala, nepotismele si caracterul actualului primar resitean, ati evita probila sa il mentionati ca si model.

  3. Deci tu vii din Germania o tara în care trăiesc și care a făcut, face și știe ce sa facă cu banul public, unde și fără sa vrei înveți sa fii corect și cum se cheltuie banul public și tu domnule Fritz mergi la domnul Popa sa te învețe cum sa conduci o primărie.
    Eu credeam ca tu știi ce vrei ca ești sigur pe tine ca ai în spate un tip sau un principiu de a conduce o instituție, venind dintr-o tara care nu a avut de-a face cu comunismul și ajungi sa te inspiri la felul cum conduci o primărie tocmai dintr-o tara comunistă, culmea de la un oras plin de „smecherasi” fiind la un moment dat denumit de ziare și mica Sicilie, pentru ca se petreceau numai ilegalități, dvs va duceți la capăt de linie unde D-NU-L POPA la ajutat să-l pună pe fratele lui D-Nu-l Dunca șef la consiliul județean pe sistemul cine mai sta în cale frate.. noi suntem puterea.
    Reformarea primăriei a constat în modul ca toți simpatizanți PSD, PMP etc au fost înlăturați și au rămas cei pro Popa sau care este ideea din momentul ce „aparatul” de conducere sa întărit venind și D-nu-l Dunca lângă prietenul lui Popa.
    Se știe ca ei dezvolta afaceri și sunt surse de inspirație unul pentru altul, au hobby – uri comune și vise tot împreuna fiind prieteni.
    Acum Dnul Fritz, sunteți o dezamăgire dacă primarul orașului Timișoara trebuie sa ia lecții de la primarul din Reșița, atunci și cel din Cluj sa meargă la meditații la primarul din Petroșani și tot asa.
    Mai vb peste 4 ani… Dacă ai început asa ma dezgusta profund.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.