JazzTM prezintă Strada Fără Nume: două zile de poezie, jazz și spoken...

JazzTM prezintă Strada Fără Nume: două zile de poezie, jazz și spoken word la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În această toamnă, în perioada 10-11 octombrie, la Timișoara, fanii jazz-ului și nu numai sunt invitați să se bucure de două zile menite să împletească spoken word și poezia cu jazz.

„În 2018, în cadrul JazzTM, ne-am îndrăgostit iremediabil de diminețile pline de poezie acompaniată de muzică jazz. Scopul a fost, încă de atunci, să aducem în Timișoara, talente proaspăt descoperite de pe scena londoneză și să dezvoltăm scena locală. În data de 10 octombrie, de la ora 18.30 vor evolua Svetlana Cârstean, Toby Thompson, Tavi Scurtu, Teodor Pop, Mihai Moldoveanu iar în data de 11 octombrie de la aceeași oră The Repeat Beat Poet, Sorin Despot, Joe Armon-Jones, Ovidiu Zimcea și Szabo Csongor-Zsolt“, spun organizatorii evenimentului.

Svetlana Cârsteana inițiat și curatoriază seria de dezbateri și conferințe Intersecțiile de miercuri, care are loc săptămînal la hotspotul cultural Rezidența BRD Scena9. Intersecțiile de miercuri au ajuns la cel de-al cincilea sezon și au fost completate între timp cu Intersecțiile de sîmbătă pentru copii. Este de asemenea inițiatoarea, alături de scriitoarea Ana Maria Sandu, a proiectului de ateliere de citit, scris și dezvoltare a gîndirii critice în rîndul copiilor și al tinerilor, Incubatorul de lectură.

Cariera lui Toby Thompson a început la doar 16 ani, când a fost rugat de către The Royal Shakespeare Company să interpreteze una dintre primele sale poezii în fața unui public select, incluzându-i pe Kate Tempest și Cicely Berry, iar mai târziu la Roundhouse și House of Lords. De atunci a apărut la majoritatea festivalurilor importante din Marea Britanie și în mod regulat în circuitul de spoken word.

Sorin Despot este poet și promotor cultural. A publicat volumul de poezie „apasă” (Cartea Românească, 2010), pentru care a luat premiul pentru Debut în Literatură al Uniunii Scriitorilor din România, iar în 2016 a revenit cu „termeni | condiții” (Casa de Editură Max Blecher). Este coordonatorul taberei de poezie de la Săvârșin, organizează evenimente de spoken word și ateliere blitz de scriere creativă.

Membrul fondator al grupului Ezra Collective, Joe Armon-Jones este clăpar, compozitor și producător. El reușește să împingă limitele sunetului său, estompând liniile dintre jazz, dub, hip-hop, funk și soul.

Cu o carieră de peste 22 de ani ca toboșar și producător, Tavi Scurtu a fost implicat în nenumărate proiecte muzicale, ceea ce l-a adus atât pe scene de club, cât și pe cele ale numeroase ediții de festivaluri de jazz, rock, hip hop și muzică electronică din țară.

Mihai Moldoveanu este un basist autodidact ce locuiește în Timișoara.


A început să cânte la bas în 2003, iar din 2008 cântă cu mai multe formații și artiști, trecând de 500 de concerte în 2019. În 2017 Fundația Culturală Jazz Banat i-a acordat premiul „Basistul Anului”.

A cântat în trecut cu Alexandrina și dordeduh, iar în prezent cântă cu JazzyBIT, Urma, Amalia Gaiță, Sunset in the 12th House și Paperjam, evenimentul de muzică improvizată fondat de el în 2012. Alături de JazzyBIT, dordeduh, Sunset in the 12th House și Urma a avut multe concerte în străinătate, inclusiv la festivalurile Blue Note (S.U.A.), Jarasum Jazz (Coreea de Sud), Hellfest (Franța), Wacken (Germania), Sziget (Ungaria) sau Exit (Serbia).

Peter deGraft-Johnson este un scriitor și artist cunoscut sub numele de The Repeat Beat Poet. El combină poetica tradițională și cultura hip-hop pentru a surprinde și extinde momentele de timp, gândire și sentimente. Peter produce și găzduiește evenimentul Hip-Hop Spoken Word Pen-Ting. A avut turnee în Marea Britanie și pe plan internațional, în spectacole muzicale, teatrale și poetice la locații precum The Royal Albert Hall, Southbank Center, Clubul de Jazz al lui Ronnie Scott, și a facilitat ateliere de poezie în sectoare medicale și educaționale.

Teodor Pop s-a îndrăgostit de pian la vârsta de 4 ani și a studiat muzica clasică până la 14 ani, când a urmat cursurile de jazz din cadrul Școlii Populare de Arte Francisc Hubic din Oradea. Este membru al formației JazzyBIT din 2011, împreună cu care a înregistrat două albume și a sustinut numeroase concerte în cluburi sau festivaluri de renume din SUA, Franța, Olanda, Austria, Marea Britanie, Italia, Coreea de Sud sau Qatar.

Ovidiu Zimcea este pasionat de sunet și proiecții vizuale, iar primul său single a fost lansat ca un videoclip muzical în 2014, intitulat „Mapped”. În 2016 două EP-uri cu titlul „Infographics” și „The Thought That Counts” au fost lansate pe Bandcamp și Soundcloud. Un LP de debut este în prezent în lucru. Ovidiu Zimcea este fost membru Paperjam și Exit Oz, cu care a și înregistrat EP-ul de debut și respectiv LP-ul. În 2016 și 2017 a făcut parte din trupa live a Alexandrinei iar în prezent este membru în Murnau.

Szabó Csongor-Zsolt a absolvit Liceul de Muzică Sigismund Toduţă din Cluj-Napoca și secția de Percuție a Facultății de Muzică din cadrul Universității de Vest Timișoara. Este profesor de tobe încă de la vârsta de 16 ani și are la activ peste 680 de concerte. Din 2012 este toboșarul formației JazzyBIT, cu care a susținut peste 250 de concerte, iar în 2017 a primit premiul pentru „Toboșarul anului” în cadrul Banat Jazz Awards.

Accesul la evenimentul care se va desfășura în zona Pieței Sf Gheorghe este gratuit, în limita locurilor disponibile pentru fiecare concert cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.