La Mulți Ani, Amalia Gaiță!

La Mulți Ani, Amalia Gaiță!

0
DISTRIBUIȚI

Artista timișoreancă Amalia Gaiță, o figură cunoscută în rândul melomanilor locali și nu numai, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 29 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

Pasionată de muzică de mică, Amalia Gaiță și-a făcut un nume atât pe scenă, cât și în domeniul fotografiei. „Muzica este prima mea pasiune. Am început să cânt de pe la 6 ani, participând la diverse competiţii vocale şi făcând parte din proiecte interesante, în timp. Pentru mine, muzica a însemnat joaca şi căutare, experiment. Îmi amintesc cum am copilărit pe muzica lui Clapton, sau Sade, cochetând cu jazz-ul, soul-ul şi rockul pe alocuri. Mi-a fost mereu clar că muzica e o parte importantă din mine, de care trebuie să mă îngrijesc. Mai apoi, în liceu, a apărut interesul pentru fotografie, un domeniu nou şi captivant, care mi-a dat o perspectivă interesantă asupra artei în general. Astăzi mă ocup în mod egal de ambele pasiuni, au aceeaşi importanţă pentru mine, tocmai pentru că se influenţează reciproc, ca idei, compoziţii, stiluri. Puse împreună, muzica şi fotografia mă definesc cel mai bine“, a spus Amalia Gaiţă.

La sfârșitul anului 2017, Amalia Gaiță a lansat albumul de debut, „Melting Sun”, alături de trupa din care fac parte Mihai Moldoveanu la bas, Adrian Şchiopu la tobe şi Vlad Cotruş la chitară.


Alături de numeroase concerte susținute în cluburi, Amalia a evoluat în cadrul unor festivaluri de renume din țara noastră printre care se numără Open Air Blues Festival Brezoi, Weinfest Mediaș, Jazz TM, Deva Jazz Festival sau Flight Festival.

Amalia Gaiță alături de membrii formației

În ceea ce privește perioada actuală, marcată de incertitudinile generate de pandemie, artista ne-a declarat: „Mediul online ne-a stat la dispoziție în tot acest timp, am încercat în felul nostru să îl exploatăm cum am știut mai bine, ca să menținem puntea de legătură cu prietenii muzicii noastre, oamenii care ne urmăresc. Ne-am filmat cântând câteva bucăți din piesele noastre. Am început cu Moon starer, apoi am continuat cu River. Everlasting, Soul inspired și A deep shadow. Surprizele au fost reinterpretările după Why does my heart feel so bad (Moby) și Low (Lenny Kravitz), noi cântând coveruri rar. Însă a fost o provocare faină și creativă, cred că publicul a rezonat și a uitat preț de câteva minute de perioada tulbure pe care o trăim. Exercițiul ăsta ne-a scos și pe noi din zona de confort, Michi și-a cumpărat o placă de sunet special pentru asta, Adi și-a strecurat setul de tobe în sufragerie, iar Vlad și-a descoperit plăcerea pentru editare audio. Ne-am propus să continuăm seria asta de clipuri, ca un salut prietenos și optimist, de acasă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.