Goran Mrakic, o nouă lansare de carte: „Lumea e cămașa mea de...

Goran Mrakic, o nouă lansare de carte: „Lumea e cămașa mea de forță”

0
DISTRIBUIȚI

Duminică 11 octombrie, cu începere de la ora 15, la Under The Bridge (fostul ștrand Voința) din Timișoara va avea loc lansarea cărții „Lumea e cămașa mea de forță“.

„Lumea e cămașa mea de forță” (editura Brumar, 2020) e prima carte de poeme în proză a lui Goran Mrakić.


Structurat pe cinci capitole („Un cer cu demisol”, „Băieții de la chioșc”, „Instrucțiuni de nesupunere”, „Zgomotul negru” și „În spatele cagulei”) volumul tratează teme locale și universale, dar și sociale, politice, estetice și cultural-identitare. Și de această dată Timișoara se erijează în personajul principal care trimite spre lume, sau poate chiar mai departe, propriile emoții și vibrații.

Scriitorul bănățean Goran Mrakic a publicat până acum două volume de versuri, trei cărți de aforisme satirice și două volume de proză scurtă, „Punk requiem” și „Povestiri din garaj”.

„Lumea e cămașa mea de forță” este o carte personală, pendulând, ca stil, între avangarda rusă, „beatnici” și diversele subculturi din era post-punk. Introducerea a fost scrisă de Borko Ilin, recomandarea de pe copertă de Mihail Vakulovski, iar ilustrațiile îi aparțin autorului de benzi desenate underground Danilo Milošev-Wostok din Vârșeț (Serbia). La lansarea de duminică vor vorbi profesorul de limba italiană de la UVT Daniele Pantaleoni, criticul de muzică rock Mimo Obradov și autorul, care la final va semna cărți pentru doritori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.