Ripensia s-a calificat în 16-imile Cupei României. Victorie cu Lipova la câteva...

Ripensia s-a calificat în 16-imile Cupei României. Victorie cu Lipova la câteva ore după anunţul legat de infectările din lot

1
DISTRIBUIȚI

În ciuda cazurilor Covid semnalate cu câteva ore înaintea partidei, Ripensia a jucat cu lotul disponibil la Sânnicolau Mic şi a obţinut accederea în 16-imile Cupei. Roş-galbenii s-au impus cu 1-0 în faţa celor de la Şoimii Lipova prin golul lui Cosmin Sârbu din penalti.

Roş-galbenii nu au fost împiedicaţi de DSP să joace la scurt timp după depistarea celor cinci cazuri pozitive din cadrul clubului.

Meciul a fost destul de echilibrat, cu primele şanse notabile în dreptul gazdelor, prin Bercu şi Trip.


În minutul 23 cel din urmă l-a servit pe primul din corner, dar fundaşul Lipovei a reluat incredibil peste poartă. Peste trei minute Bercu i-a întors serviciul jucătorului împrumutat de Şoimii de la ASU Poli, iar acesta a şutat puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Mociu.

La poarta cealaltă acţiunea din minutul 31 a lui Mihai Ene s-a încheiat cu un penalti pentru un fault al lui M. Popa asupra celui care la rândul său a purtat şi tricoul alb-violet. Cosmin Sârbu a concretizat de la punctul cu var şi a stabilit scorul pauzei, dar şi pe cel final. Căci, în partea secundă, în ciuda insistenţei mai mare a gazdelor, tabela a rămas nemodificată. În minutul 67 Dolga a irosit o nouă şansă bună pentru Lipova, în timp ce Mihai Ene (70) a irosit o „liberă” pe care tot el a obţinut-o într-o poziţie bună.

Până la urmă s-a încheiat cu victoria scurtă a timişorenilor din Fabric, care fac pasul în faza competiţiei K.O. în care intră în luptă şi grupările de Liga I. Pentru „Ripi”, în campionat urmează o deplasare teoretic facilă, la ultima clasată Pandurii.

Lipova: R. Buta – Polgar, Dolga, Bercu (46, Codoban), Stoin (62, M. Vlad) – F. Trip, M. Popa (62, I. Gavrilă), D. Pop, A. Gavrilă (46, Prună) – Filimon, Al. Moise (56, A. Popa). Rezerve: Iliescu – A. Nagy, Ciubăncan, Hațegan. Antrenor: Flavius Sabău.

Ripensia: Mociu – Maric (82, T. Călin), Ţieranu, V. Macritchi, A. Macritchi (82, Gladun) – Coulibaly, Stoi, Urvanţev (60, Tudorache) – Sârbu (74, Burdeţ), Golda, M. Ene (82, Vasluian). Rezerve: Dobre, Păduraru – Burdeț, Bain. Antrenor: Cosmin Petruiescu.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.