Medicii de familie pot face deconturi pentru monitorizarea pacienților cu coronavirus. Ce...

Medicii de familie pot face deconturi pentru monitorizarea pacienților cu coronavirus. Ce sumă ar putea primi pentru fiecare persoană supravegheată

0
DISTRIBUIȚI

Medicii de familie vor monitoriza și asista pacienții infectați cu noul coronavirus, care sunt asimptomatici sau care au o formă ușoară a bolii. Această prevedere este inclusă în Ordonanța de Urgență adoptată de guvern, pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar aflat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, a anunțat șeful cancelariei premierului, Ionel Dancă.

El mai spunea că implicarea medicilor de familie este esențială în această perioadă dificilă.

„Medicii de familie vor avea posibilitatea, potrivit acestei ordonanțe de urgență, să deconteze aceste prestații medicale, în sumă de 105 lei, pe caz, din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.


Totodată, medicii de familie vor putea elibera certificatele necesare pacienților pentru concediile medicale aferente acestei perioade, când aceștia se află în carantină sau în izolare”, a declarat Ionel Dancă.

Mediciii de familie anunțau, săptămâna trecută, că ar putea renunța la contractul cu CNAS, dacă vor fi obligați să meargă la domiciliul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus. Vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, spunea că pentru cele 14 zile de monitorizare a pacienților cu COVID-19, ministrul Sănătății le-a promis 100 de lei de pacient, însă medicii de familie au cerut 200 de lei, pentru zilele libere, tariful solicitat de ei fiind dublu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.