Migranți ilegali, depistați ascunși într-o dubă, printre polistiren și vată sticlată, la...

Migranți ilegali, depistați ascunși într-o dubă, printre polistiren și vată sticlată, la frontiera de vest

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din arădeni au depistat patru sirieni, doi bărbaţi şi doi minori, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară condusă de un cetăţean român.

Luni, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 25 de ani, conducând o autoutilitară marca Peugeot, înmatriculată în Polonia.


Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta polistiren expandat, paleţi şi vată minerală pe ruta România – Austria.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul autoutilitarei, în partea din faţă a compartimentului marfă, au fost descoperite patru persoane, cetăţeni străini.

Cei patru, doi adulţi şi doi minori, au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, iar în cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetăţeni sirieni, doi bărbaţi, în vârstă de 29 şi 36 de ani şi doi minori, în vârstă de 12 şi 14 ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii sirieni, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.