Ministerul Finanțelor: Eșalonări pe 12 luni la plata taxelor, fără garanții, pentru...

Ministerul Finanțelor: Eșalonări pe 12 luni la plata taxelor, fără garanții, pentru firmele afectate de pandemie

1
DISTRIBUIȚI

Firmele care au obligații fiscale neachitate ulterior declarării stării de urgență vor putea solicita eșalonarea plății acestor sume pe o perioadă de până la 12 luni, fără garanții și cu un calendar de rambursare propriu, a anunțat duminică Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Ministerul Finanțelor Publice anunță că a elaborat un proiect de ordonanță de urgență prin care se reglementează eșalonarea la plată, în forma simplificată, a obligațiilor bugetare neachitate în urma crizei Covid-19. Facilitatea se acordă pe o perioadă de 12 luni, pentru obligațiile bugetare acumulate de la data intrării în starea de urgență (16 martie), cu condiția ca debitorii să nu fi înregistrat obligații fiscale restante dinainte de starea de urgență.

Eșalonarea se va acorda în termen de cel mult 5 zile, pe baza unei cereri la care se anexează propunerea de grafic, fără a fi necesară constituirea de garanții.

„Principala preocupare a Guvernului, după sănătatea populației, o reprezintă repornirea economiei și evitarea unei recesiuni prelungite, așa cum s-a întâmplat în 2008.


De aceea, preferăm să ne împrumutăm temporar mai mult la bugetul de stat și să sprijinim mediul de afaceri prin menținerea lichidităților financiare și susținerea activității. Toate statele lumii își susțin astăzi economiile naționale, conștientizând că urmează o perioadă de redefinire a business-ului și repoziționare a multinaționalelor la nivel mondial”, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice.

Cererile de eșalonare pot fi depuse până în 15 decembrie, inclusiv, pentru toate obligațiile bugetare acumulate începând cu 16 martie până la data depunerii cererii.

„Firmele care beneficiază de eșalonarea la plată a debitelor bugetare restante vor avea obligația să achite la zi toate taxele și impozitele care se vor naște și datora după primirea eșalonării. Procedura simplificată va presupune depunerea unei cereri, cu un grafic de eșalonare anexat, cu rate egale sau inegale, în funcție de cum apreciază fiecare contribuabil în parte. O cerință pentru firmele care vor primi eșalonarea pentru 12 luni este să nu se regăsească în vreuna dintre procedurile de insolvență”, se arată în comunicatul MFP.

1 COMENTARIU

  1. corect ar fi sa ANULEZI plata taxelor, bai, guvern handicapat, daca tot ai inchis toata tara si ai distrus economia. bai, statule maimuta ai dansat cum ti-a zis OMS-ul! vrei bani, guvernule? nu mai bine iei p*la si furca in burta? vezi tu ce urmeaza, statule! nu mai poti tu de grija sanatatii noastre, asa-i??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.