Negocierile dintre PNL și USR PLUS pentru Consiliul Local Timișoara și CJ...

Negocierile dintre PNL și USR PLUS pentru Consiliul Local Timișoara și CJ Timiș au eșuat. Liberalii, iritați de declarațiile lui Cătălin Drulă

1
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, primarul ales al Timișoarei, a anunțat, joi, că negocierile dintre USR PLUS și PNL Timiș nu au fost duse la bun sfârșit.

„Am agreat un text de parteneriat și cu cinci minute înainte să închidem acest parteneriat partenerii noștri potențiali ne-au spus că nu sunt în măsură să onoreze ce am negociat luni și miercuri, adică să avem un viceprimar de la USR PLUS și un viceprimar de la PNL, respectiv un vicepreședinte de la USR PLUS și unul de PNL la CJT. Au spus că au nevoie de timp să se gândească, după alegerile parlamentare. Pentru noi este exclus să continuăm o instabilitate politică aici, Timișoara azi o să treacă de pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Eu am nevoie de o stabilitate în consiliul local și orice soluție care nu include și un acord comun despre funcțiile executive nu este o soluție bună pentru timișoreni. Din acest motiv, aceste negocieri de azi nu au fost duse la un bun sfârșit. Va trebui să analizăm situația și să ajungem cât mai repede la o stabilitate în Consiliul Local și Consiliul Județean. Este total neașteptat din partea noastră, noi acum jumătate de oră am scos pixul să semnăm acest acord, dar responsabilitatea pe care o simțim pentru timișoreni și timișeni cu siguranță ne va duce la o bună soluție”, a declarat, astăzi, Dominic Fritz.

Noul primar nu este de acord cu cerința liberalilor ca acum să se parafeze doar proiectele și după alegerile parlamentare să se discute despre viceprimari și vicepreședinții CJT. Fritz a spus că vrea stabilitate de săptămâna viitoare în CLT și în CJT.

Liderul PNL Timiș, Alin Nica, spune că este o chestiune de „timing”.


El a cerut mai mult timp pentru a discuta despre pozițiile din instituțiile publice.

„Este adevărat că am ajuns la un acord să sprijinim programul de guvernare locală USR în Primăria Timișoara. În ceea ce privește CJT, partenerii noștri să sprijine proiectele noastre cu câteva adiții. Ceea ce a subminat negocierile au fost recentele declarațiile ale unui membru din Comisia de negociere, pe care, ieri, colegii mei, în ședința BPJ, le-au considerat a fi inacceptabile și care subminează încrederea noastră că partenerii noștri sunt și pot să fie loiali în cele două instituții. Am solicitat doar o păsuire până săptămâna viitoare să se mai așeze timpul peste aceste declarați contondente și săptămâna viitoare să discutăm despre funcții, mai ales că principalul lucru pe care îl așteaptă oamenii de la noi este să convenim asupra proiectelor, nu să ne batem pentru funcții”, a declarat Alin Nica.

Întrebat dacă se referă la declarațiile deputatului Cătălin Drulă, Nica a răspuns: „Exact la domnul Drulă mă refer, și dacă dorim să avem o colaborare de durată, pe termen lung, încrederea știți că se câștigă greu între oameni și se pierde ușor. Nu vreau ca această încredere să fie subminată încă de la început prin aceste declarații războinice și am subliniat, încă de la început, am solicitat doar o amânare pentru că noi am convenit asupra tuturor detaliilor, inclusiv legat de funcții, neoficial. Dar dorim să luăm răgaz de o săptămână să discutăm cu colegii. Nu vom face alianță cu nici unul dintre partidele opuse ideologiei noastre și ținta noastră este o alianță stabilită cu USR PLUS”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.