Nica despre excluderea din PNL a lui Alin Popoviciu și Călin Roman:...

Nica despre excluderea din PNL a lui Alin Popoviciu și Călin Roman: Am început procedurile

1
DISTRIBUIȚI

Liderul interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a declarat, vineri, că a început deja procedurile de excludere din partid a lui Alin Popoviciu și Călin Roman, care în urma alegerilor au obținut postul de consilier județean. Noua conducere a filialei le-a cerut să se retragă, însă cei doi au refuzat.

„Am început deja procedurile de excludere, chiar mă țin de cuvânt pentru că ei nu au înțeles ceea ce le-am spus, dar procedura statutară e un pic mai lungă. Procedura statutară presupune ca organizația în care este membru să îl excludă, iar abia apoi noi putem să validăm decizia în Biroul Județean al PNL.


Persoana respectivă are cale de atac la Comisia de Arbitraj aici, la noi, sau la Camera de Arbitraj la nivel național. Aceste proceduri iau timp. Noi, la Judecătoria, trebuia să spunem dacă membrul respectiv este membru la noi sau nu mai este. Noi nu puteam spune că nu mai este membru dacă această procedură statutară nu a fost îndeplinită. Evident că am spus că este încă membru, dar decizia noastră, hotărârea noastră de a face această curățenie, este fermă. Alin Popoviciu face parte din organizația Timișoara a PNL și acolo nici nu avem Birou Politic”, a precizat Nica.

Întrebat cât de greu va fi exclus Călin Roman din Organizația PNL Deta, al cărei președinte este tatăl său, Nica a răspuns: „Vă închipuiți că va fi o procedură complicată și o luptă pe care va trebui să o ducă PNL. Partidul Național Liberal are o istorie de 145 de ani, nu este o casă nou pe care o construiești de la zero, e o casă veche, un monument istoric al politicii românești și vă închipuiți că și monumetele istorice, ca să le reabilitezi, să le restaurezi, costă mult mai mult decât să construiești o casă nouă. Și lupta pe care o am de dus în acest moment istorc al politicii românești este mult mai grea. Să aveți încredere în convingerea și hotărârea mea de a schimba lucrurile în PNL, este de neclintit. Faptul că eu nu țin la funcția de președinte de filială, care îmi ocupă cel mai ult timp zilele acestea, mă face să fac ceea ce trebuie nu ceea ce vrea unul sau altul din PNL”, a mai adăugat Alin Nica.

Foto: Arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.