Nouă focare de coronavirus în Timiș. Localitățile unde au fost descoperiți noi...

Nouă focare de coronavirus în Timiș. Localitățile unde au fost descoperiți noi infectați

1
DISTRIBUIȚI

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, 156 de persoane și au intrat în izolare 94 de persoane. În Timiș, sunt nouă focare active de COVID 19 care sunt sub supraveghere epidemiologică.

Numărul de persoane confirmate COVID-19 în ultimele 24 de ore – 105. Acestea sunt din Timișoara – 62, Peciu Nou – 1, Banloc -1, Foeni -1, Lugoj-3, Belinț – 1, Jena (Găvojdia)-1, Buziaș – 2, Biled -1, Dumbrăvița – 3, Giroc-5, Nădrag -1, Periam -1, Iecea Mare -3, Ianova (Remetea Mare) -1, Carani (Sânandrei) -1, Comloșu Mare – 2, Dudeștii Noi –1, Săcălaz – 1, Gătaia -1, Calacea -1, Gherman (Jamu Mare) -1, Teremia Mare – 2, Pesac – 1, Sânnicolau Mare – 1, Chișoda (Giroc) – 2, Ciacova – 1, Moșnița Nouă – 1, Saravale-1, Mănăștiur – 1.

Au fost efectuate 1.345 de teste. În această dimineață, numărul total de persoane internate confirmate COVID-19: 178, 18 aflându-se la ATI. Nu s-a înregistrat niciun decedat în ultimele 24 de ore. Rata de infectare la mia de locuitori este 0,83.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, în localitățile timișene, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecție individuale și respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locațiile declarate.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J Timiș, polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse în perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum piețe, târguri, terase, dar și în mijloacele de transport în comun.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, sub autoritatea Instituției Prefectului, I.P.J Timiș cu suportul Jandarmeriei și Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și celor de la Protecția Consumatorului au fost  intensificate activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.


Astfel, cu ocazia activităților desfășurate la nivelul județului Timiș, în data de 9 octombrie, au fost verificate 69 de  societăți comerciale. În urma controalelor, polițiștii au aplicat 32 de amenzi conform prevederilor Legii 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Acțiunile de acest gen continuă zilnic în vederea conștientizării populației privind necesitatea respectării măsurilor de distanțare.

Prefectura Timiș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă.

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Purtați masca de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Apelați pentru recomandări și alte informații linia TELVERDE – 0.800.800.358. Numărul TELVERDE este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Apelați numărul 112 doar în caz de urgență.

Este în funcțiune și linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, număr la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care au nevoie de informații sau au sesizări referitoare la infecția cu coronavirus sunt operaționalizate următoarele numere de telefon:

Direcția de Sănătate Publică Timiș – 0770850736, 0770849869,

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Timiș – CJCCI – 0770849705 Timiș și adresa de email covid.timis@gmail.com

1 COMENTARIU

  1. Daca luam in calcul ca doar 1 din 10 bolnavi (cei avand forme mai severe) sunt testati si contabilizati, ceilalti fiind in faza asimptomatica, realizam ca avem multe mii de oameni la nivel de judet care se plimba si raspandesc boala, majoritatea fara masca si distantare. Ne asteapta un Tsunami. Ca in Italia

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.