O nouă ediție a Festivalului „Roadele Toamnei”, la Muzeul Satului din Timișoara

O nouă ediție a Festivalului „Roadele Toamnei”, la Muzeul Satului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a V-a ediție a Festivalului culinar multietnic Roadele Toamnei se va desfășura la  acest sfârșit de săptămână, în 3 și 4 octombrie, la Muzeul Satului Bănățean, zile pe care meteorologii le anunță calde și însorite. Pe aleile din incinta muzeului vor fi prezenți în jur de 50 de legumicultori dar și producători de brânzeturi, mezeluri, miere, gemuri, marmeladă, zacuscă și alte produse tradiționale de sezon.


Nu vor lipsi nici bucătarii care vor găti la ceaun mai multe feluri de mâncare după vechi rețete bănățene, papricașul fiind, ca de obicei, la loc de cinste.

Vor fi prezenți și meșteri populari din Banat și județele limitrofe, cu țesături, diverse obiecte casnice din lemn și piele, împletituri și ceramică din satul hunedorean Obârșa și cel vecin, Târnăvița, din județul Arad, ultimele centre de olărit din zonă.

Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 3 octombrie, la ora 10.00 și alături de producătorii care vor fi prezenți cu propria recoltă, sâmbătă, începând cu ora 14.00, va avea loc un spectacol folcloric cu interpreți cunoscuți. Pe toată durata festivalului, va fi difuzată la stație muzică populară, pentru ca atmosfera satului bănățean să fie cât mai autentică.

Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.