Omul de afaceri Adrian Cionca: „Aștept să își intre în pâine domnul...

Omul de afaceri Adrian Cionca: „Aștept să își intre în pâine domnul Fritz, să vedem dacă se adeverește sloganul cu «fără hoție la primărie»”

2
DISTRIBUIȚI

Pronosticurile electorale pe care le-a făcut la precedenta prezență în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE nu s-au adeverit, însă antrepenorul Adrian Cionca este nerăbdător să-i vadă la treabă pe noii aleși locali.

„Merită felicitat domnul Fritz, dar cred că a ajuns primar și cu susținerea foarte multor liberali, unii dintre ei au făcut-o chiar și public. Cred că USR PLUS a făcut foarte bine campania media, povestea votului util, oamenii au votat, unii dintre ei, de teama să nu-l mai aibă încă patru ani pe domnul Robu, au votat masiv cu domnul Fritz. Nu vreau să sărbătoresc înainte să se termine meciul. Aștept să își intre în pâine domnul Fritz, iar apoi după câteva luni, să vedem dacă se adeverește sloganul cu «fără hoție la primărie», să vedem dacă asta se va și întâmpla. E grav pentru ei că oamenii îi văd ca pe niște Mesia veniți la conducerea orașelor și comunelor unde au primari, presiunea pe ei, așteptările vor fi nu mari, ci foarte mari”, a spus Adrian Cionca, menționând că l-a felicitat și pe noul primar din Dumbrăvița, comuna unde locuiește, unde edil-șef va fi tot un reprezentant USR PLUS, Horia Bugarin.

Chiar dacă au pierdut Timișoara, antrepenorul consideră că liberalii sunt pe val, iar partidele mici care au promis lucruri mari în Timiș au eșuat lamentabil. „Părerea mea este că PNL-ul este acum un partid pe val. Cred că așa-zisa reformă liberală va lua sfârșit în scurtă vreme. Cred că domnul Popoviciu, care este un foarte abil politician, va înțelege să se poziționeze bine și lucrurile vor fi liniștite, PNL va avea un scor bun la parlamentare, și toată lumea va fi fericită, în cazul lor. Mie îmi place să urmăresc politica, soția abia aștepta să se termine campania electorală. Două partide mici au promis lucruri mari, iar electoratul le-a transmis un mesaj clar. Unul dintre ele, la nivel local, a fost Pro România. Domnul Pau spunea că o să fie președinte la CJT, că o să ia 30-40 de primării în județ, electoratul le-a transmis să mai aștepte.


Dincolo, PMP sper că n-au avut consultant politic pentru campania aia cu „PMP va fi surpriza alegerilor”. Surpriza a fost că n-au intrat niciunde. ALDE, care în Timiș a însemnat Titu Bojin, a luat peste PMP. Alegerile locale au transmis un mesaj: dacă ai fost lângă campioni, nu înseamnă că ești campion. E lecția pe care trebuie să o învețe liderii”, a spus Cionca.

„Ce-am învățat din campania asta, ca apolitic, de la domnul Fritz, respectiv USR PLUS, că o campanie online bine dusă dă rezultate. Am învățat de la Pro România și PMP că nu tot ce zboară se mânâncă. Am învățat de la PSD că atunci când vrei să reformezi o organizație, după Dăncilă, după Dragnea, cred că PSD a reușit să se redreseze bine, să se repoziționeze. Cred că domnul Simonis, de exemplu, duce o luptă interesantă de reîntinerire a partidului, de readucere la viață, și să știți că PSD nu va dispărea”, a mai spus antrepenorul.

Acesta speră să vadă o schimbare în bine în relația administrației locale cu antrepenorii timișoreni și se bazează pe Răzvan Negrișanu, care activează în același domeniul, imobiliarele, și care va face parte din următorul consiliu local. „Cred că aici vom vedea măiestria de lider a domnului Fritz, de om care schimbă macazul într-o primărie care mergea pe pilot automat de opt ani. Mulți dintre cei care sunt în primărie probabil că se vor repoziționa, vor deveni serioși, vor încerca să nu mai fie Gică Contra sau frâne, și o să aveți niște surprize mari din punctul meu de vedere. Până acum știau care-i mersul, știau modus operandi al domnului Robu, erau într-o zonă de confort. Îl aștept cu nerăbdare pe domnul Negrișanu, să-i văd profesionalismul de data asta de partea cealaltă a baricadei, și să revoluționeze din temelii Direcția de Urbanism. Asta e așteptarea mea. V-am spus, nu voi putea să susțin niciodată USR-ul, datorită părerii mele despre doctrina lor, și a așteptărilor mele de cetățean român creștin practicant. Dar domnul Negrișanu, ca profesionist, care este în consiliul local, îl aștept să văd cum îl va sfătui pe domnul Fritz. Și el, ca mine, ca alți timișoreni care activează în domeniul imobiliarelor, au plâns pe la uși, au avut dosare plimbate de sute de ori. Sper ca dânsul să poată să aducă însănătoșire Direcției de Urbanism. Asta mă interesează, plus infrastructura Timișoarei și zona de fonduri europene”, a mărturisit Adrian Cionca.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.