Ripensia şi-a încheiat seceta din deplasare. Roş-galbenii au întors rezultatul cu „lanterna”...

Ripensia şi-a încheiat seceta din deplasare. Roş-galbenii au întors rezultatul cu „lanterna” Pandurii

0
DISTRIBUIȚI

Roş-galbenii s-au impus în fief-ul din care toate echipele au plecat până acum cu toate punctele. Chiar şi aşa, Ripensia nu a avut un meci uşor la Târgu Jiu cu Pandurii, care are o nouă faţă în ultimele runde. Gazdele au condus cu 1-0 din minutul 3, dar în cele din urmă jucătorii lui Cosmin Petruescu au răsturnat tabela şi au câştigat cu 2-1!

Era doar minutul 3 când Remacle l-a învins pe Dobre cu un şut plasat din 17 metri. Un nou start de coşmar pentru „Ripi”, care risca să fie egalată în clasament de gruparea gorjeană al cărui viitor inclusiv în acest sezon de Liga 2 e în continuare incert. Minutul 42 a adus însă şi un nou penalty în acest sezon pentru gruparea din Fabric. Coulibaly a fost agăţat în careu de marcatorul primului gol şi Tudor Călin a transformat penaltiul.

Repriza a doua a fost fragmentată şi cu multe cartonaşe galbene, dar finalul le-a aparţinut tot bănăţenilor. Tot după un nou penalty. De această dată Jaiteh l-a faultat pe Sokovic şi Sârbu a transformat de la punctul cu var pentru a stabili scorul final al jocului din runda a 9-a.

În urma acestui succes vital Ripensia adună nouă puncte din opt partide disputate şi urcă pe poziţia a 14-a.


Pandurii pregătiţi de Călin Cojocaru rămân codaşi, cu trei puncte.

Pandurii Tg. Jiu: Aldescu – N. Cotolan, Moisie, Erhard (67, Buaben), Bunga (52, C. Grecu) – Jaiteh – Filipe Acosta, Remacle – Peia (52, Luzemo), Velcotă (cpt., 84, Vaida), Dodoi. Antrenor: Călin Cojocaru.

Ripensia Timişoara: Dobre – Burdeț (78, Gladun), Țieranu, Lalic, An. Macrițchii – Coulibaly, T. Călin (cpt.) – Vasluian (min. 78, Stoi), Tudorache (46, Sîrbu), Ene (90+1, Urvanțev) – Golda (46, Sokovic). Antrenor: Cosmin Petruescu.

„A fost o partidă disputată, încrâncenată, nici nu putea să fie altfel, între două echipe aflate în criză mare de puncte. Dar, mă bucur că în final am reușit să obținem toate cele trei puncte și vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudinea și dăruirea pe care au avut-o. Spun asta chiar dacă, din punct de vedere calitativ, nu a fost un joc foarte spectaculos. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm la Târgu Jiu și anticipam o astfel de partidă. Pandurii este o formație care s-a schimbat foarte mult în ultimele două-trei etape. Dacă ne uităm la primul 11 al lor aliniat de obicei în primele etape, față de atunci acum s-au regăsit maximum doi-trei jucători în formula de start. Revenind la partidă, mă bucur pentru cele trei puncte obținute cu mult sacrificiu! …Am început partida foarte ezitant. De fapt, ziua a început destul de rău. Valeri Macrițchii m-a anunțat în dimineața partidei că nu se simte bine și că nu este în condiții optime pentru a disputa acest joc. Acest moment a fost coroborat și cu faptul că am avut oricum mai mulți absenți. Dar, în cele din urmă, mă bucur că am ieșit bine din această deplasare și ne-am atins obiectivul!”, a spus ”principalul” nostru”, a declarat antrenorul Ripensiei, Cosmin Petruescu, după acest meci.

„Ripi” a evitat „recordul” a ajunge la aproape un an fără victorie „afară” în Liga 2 şi urmează să primească replica celor de la Turris săptămâna viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.