Pauză istorică: fără fotbal județean în Timiș până în 2021. Alte AJF-uri...

Pauză istorică: fără fotbal județean în Timiș până în 2021. Alte AJF-uri au dat drumul la jocuri

0
DISTRIBUIȚI

Comitetul de Urgenţă al AJF Timiş a hotărât ieri amânarea începereii sezonului 2020-21 la nivelul judeţului din cauza crizei Covid. Liga a IV-a, precum şi celelalte ligi inferioare, vor demara astfel cel mai devreme în luna februarie a anului următor.

Văzut ca o ligă puternică, în comparaţie cu ceea ce se întâmplă la nivel mediu în ţară, „D”-ul timişean, precum şi ligile inferioare din cel mai vestic judeţ, nu vor mai oferi jocuri în 2020.


Campionatul trecut a fost îngheţat la începutul lui martie, astfel că pentru fotbaliştii amatori din judeţ se preconizează o pauză imensă, care poate ajunge la un an de zile!

În decizia luată de Comitetul de Urgenţă compus din Romeo Malac– Președinte AJF Timiș, Ciprian Dan Trancă – vicepreședinte AJF,  Raul Constantin Ghiciulescu – vicepreședinte AJF, Ionel Poclid– vicepreședinte AJF, se arată că au fost luate în considerare: Menținerea stării de alertă pe teritoriul României; Faptul că majoritatea cluburilor și asociațiilor sportive nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinele Ministerelor Tineretului și Sportului și cel al Sănătății; Faptul că nu s-a luat o decizie privind relaxarea/diminuarea/renunțarea măsurilor de siguranță sanitară (testarea COVID-19 prin RT-PCR), astfel încăt să se permită reluarea competițiilor organizate de Asociațiile Județene de Fotbal; precum şi „Creșterea constantă și alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID-19”.

Dacă în Timiş fotbalul a încetat complet în ligile inferioare, alte judeţe au găsit diverse soluţii. Mai mult, la vecinii din est, competiţia Ligii a IV-a îşi dispută în weekend cea de-a doua etapă din sezonul 2020-21.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.